NA24.no

Stordalen flesker til med nye luksusrom

Petter Stordalen utvider med flere suiter på The Thief.
Petter Stordalen utvider med flere suiter på The Thief. Foto: Niels R. Ravnaas
Sist oppdatert:
Kjører britisk design i nye suiter.

I januar 2013 åpnet Petter Stordalens luksushotell The Thief på Tjuvholmen i Oslo. Forventningene var store til hotellet som dominerer den litte øya med panoramautsikt mot Oslofjorden. 

I mai i år åpnet også Thief Spa, et rent luksusspa til 70 millioner. Et medlemsskap på spaet koster 30 000 kroner i året.

Vi har testet spaet - se reportasjen her!

Etter bare ett års drift, ble hotellets suite «The Oslo Suite» kåret til Europas beste i sitt slag. Torsdag lanserer The Thief to nye suiter, i samarbeid med de britiske designerne Lee Broom og Conran.

Ifølge eieren selv er dette en toroms hyllest til britisk design, kunst og kultur.

- Sir Peter Blake, Tom Dixon og Bryan Ferry. The Thief elsker briter, og med «The Broom Suite» og «The Brit Suite» stjeler vi det råeste fra britisk interiørdesign til Tjuvholmen. Anglofile fra hele verden kan komme til oss og få en hotellopplevelse de ikke finner noe annet sted, sier Petter A. Stordalen,  eier av Nordic Choice Hotels, som driver The Thief i en pressemelding.

Superrom
Suitene har fått navnene ”The Broom Suite” og ”The Brit Suite”.

Her er suiten The Brit.


Nettavisen møtte torsdag morgen en av designerne bak de nye suitene.

Lee Broom er en Storbrittannias mest talentfulle interiørdesigner. Han har vunnet en rekke internasjonale priser og samarbeider med noen av verdens ledende merkevarer.

- Dere er jo kjent for å ha veldig god stil i denne delen av verden, så det er veldig spennende å få gjøre dette i Norge, sier Broom til Nettavisen. 

Lee Broom har designet de nye suitene.


Han synes det er veldig flott at the Thief har valgt å dedikere er helt rom til sitt design.

- Inntrykket av norsk design i utlandet er nok at den er veldig enkel, og veldig lik dansk design. Når jeg kommer hit, ser jeg at det ikke er tilfellet. Både britisk og norsk design er preget av en eklektisk stil.

Lee Broom og Conran tilhører to ulike generasjoner innen britisk interiørdesign. Conran er et designselskap grunnlagt av Sir Terence Conran, en av de mest innflytelsesrike og toneangivende personene innen britisk design.

- Jeg er veldig imponert over hvordan Oslo har klart å kombinere ny og god design med å legge til rette for et folkeliv. Særlig operaen, der du ser mennesker gå på taket, er veldig flott! sier Broom. 

Her er suiten The Broom.

Sutien The Broom er oppkalt etter designeren selv. Den inneholder utelukkende hans interiør og møbler, men innredningen er hentet fra mange forskjellige sesonge.

Det er norske Karina Holmen som er kurator for suitene, og det er hun som har valgt ut, og satt sammen interiøret.

- Hva var det som gjorde at du valgte Lee Brooms design?

- Det var først og fremst Lees møbler og lamper. De er superglamorøse, på en veldig moderne og kul måte. Så jeg tenkte de ville passe veldig bra i det luksusprosjektet som The Thief er, sier hun til Nettavisen.Topp-hotell
The Thief har de siste årene blitt Oslos kanskje mest trendy hotell.

Siden åpningnen har The Thief blitt godt tatt imot. Hotellet er i dag blant Oslos mest trendy plasser for møter og eventer, og listen over celebre gjester er lang.

Mens de store stjernene tidligere sjekket inn på Grand Hotell på Karl Johan, er det stadig fler som bor på luksushotellet på Tjuvholmen. Stjerner som Rihanna, Miley Cyrus, Justin Bieber og Little Steven har alle

Da Justin Bieber besøkte Oslo våren 2013 måtte hotellet få sperret av store deler av Tjuvholmen på grunn av det enorme oppmøtet av ville fans.

LES: - Det var Justin Bieber!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere