NA24.no

(Scanpix)

Stordalen gir fem millioner kroner til Utøya

Vil hjelpe AUF med å ta Utøya tilbake.

Bedriftslederen Petter Stordalen gir gaven etter Arbeiderpartiet og AUFs oppfordring om å «Ta Utøya tilbake» etter tragedien 22. juli.

«Arbeiderpartiet er et parti i sorg, og vi har fullt fokus på å ta vare på pårørende og dem som har opplevd en svært traumatisk situasjon. Men for AUF, Arbeiderpartiet og nasjonen vil en viktig del av prosessen også være at øya for framtida ikke bare blir forbundet med sorg, men settes i stand og kan fylles med glede, framtidshåp og samhold igjen» skriver AP på sin hjemmeside.

Store deler av bygningsmassen på øya er ødelagt. Hovedhuset må trolig gjenoppbygges fra grunnen. I tillegg har Utøya lenge hatt behov for vedlikehold.

Stordalen sier til TV 2 Nyhetskanalen at han tror gjenoppbyggingen vil koste mellom 10 og 15 millioner kroner. Selv bidrar han med fem millioner, og oppfordrer alle til å bidra.

- Mange av oss har de siste dagene lurt på hvordan vi kan hjelpe. Jeg ble glad fordi det tross alt er noe jeg kan gjøre, noe vi kan bidra med midt i alt det tragiske, sier Stordalen til TV 2 Nyhetskanalen.

AUF-lederen er takknemlig for Stordalens bidrag.

- Vi i AUF er inne i en ufattelig vanskelig tid, da er det godt med lysglimt som dette. Vi må vise samhold og støtte hverandre, det er slik vi kommer oss gjennom sorgen og viser at vi ikke lar oss knekke. På vegne av alle ungdommene i AUF vil jeg takke for all den støtten vi har mottatt fra folk over hele landet og over hele verden, det har mye å si for alle dem som har vært igjennom en tragedie av ufattelige dimensjoner. Vi skal tilbake på Utøya. Vi er glad for hjelpen vi nå får for å ta tilbake øya vår. Bygningene skal gjenoppbygges, og vi skal gjenforenes - på Utøya, sier AUF-leder Eskil Pedersen til TV 2 Nyhetskanalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere