NA24.no

Stordalen hjelper kompis

Foto: Berit Almendingen
Sist oppdatert:
Petter Stordalen spytter 60 millioner kroner inn i kompisens investeringsselskap.

- Jeg synes Ove har vært veldig fink med det han har fått ut av Nordisk Industriutvikling så langt, sier finansmannen Petter Stordalen til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Stordalen, og hans Home Capital, spytter 60 millioner kroner inn i Gusevik-selskapet og får halvparten av aksjene i Nordisk Industriutvikling som driver med kapitalforvaltning.

Tøff gange
Siste gang vi så Gusevik i tospann med Stordalen var da de holdt hele Presse-Norge i aktivitet med oppkjøpsforsøket av Union i Skien.

- Han gjorde en glimrende jobb i Norske Skog-saken, sier Stordalen og legger til at han har hatt gleden av å jobbe med Gusevik ved flere anledninger som rådgiver.

Energisektoren
31.oktober 1999 etablerte den tidligere Alfred Berg-sjefen Ove Gusevik selskapet Global Network Systems, som 13. april i år ble omdøpt til Nordisk Industriutvikling.

Selskapet gjennomførte i helgen en rettet emisjon på 60 millioner kroner mot Stordalen og skriver i en melding at det styrker kapitalbasen til selskapet og danner et godt grunnlag for videre investeringer innen spesielt energi og fornybar energi.

- Gusevik har stor kompetanse innen energisektoren og tenker hele tiden nytt, sier Stordalen til NA24.

Gusevik-selskapet har eierandeler i Nordisk Energiforvaltning, Metallkraft, Norsk kraft, og har også poster i børsnoterte Synnøve Finden og Simrad Optronics.

Hemmelig
Nordisk Industriutvikling har siden oppstarten hatt en total omsetning på 165.000 kroner, og da er fjorårstallene ikke kommet til Brønnøysund.

- Har du tallfestet noen avkastningsprosent på investeringen?
- Ja.
- Kan du dele den med NA24s lesere?
- Hehe, nei det kan jeg ikke, men det er en langsiktig investering for meg, sier han.
- Hvor langt perspektiv da?
- Langt, avslutter han.

Ove Gusevik har ikke svart på NA24 henvendelse og har derfor ikke kommentert saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere