NA24.no

STORDALEN I SVERIGE: Petter Stordalen under innvielsen av Clarion Post i Gøteborg i 2012 da han ankom i en gigantisk diskokule.
STORDALEN I SVERIGE: Petter Stordalen under innvielsen av Clarion Post i Gøteborg i 2012 da han ankom i en gigantisk diskokule. Foto: Björn Larsson Rosvall (NTB scanpix)

Stordalen hyller svensk næringspolitikk

Sist oppdatert:
Svensk politikk mer forutsigbar enn den norske, sier hotellkongen.

- For meg betyr Sverige stabile finanser og trygge, langsiktige spilleregler - uansett regjering. Det gjør at jeg gjerne investerer i Sverige, sier Petter Stordalen til Dagens industri.

Stordalen er ikke alene om å være nordmann som klapper for svensk politikk, skriver Dagens Næringsliv.


- I Norge har vi Arbeiderpartiet som samarbeider med SV. Jeg opplever at de er negative til privat eierskap. Sverige er vesentlig mer forutsigbart, sa mangemilliardær Per G. Braathen som har flyttet sitt investeringsselskap Braganxa fra Norge til Sverige.

Også Stordalen har 6000 ansatte i Sverige, og planlegger å investere nye fire milliarder i nabolandet. Også i Sverige blir han nå omtalt som hotellkonge.

Selv om Stordalen skryter av svensk skattepolitikk, som blant annet har en selskapsskatt på 21 prosent mot Norges 27 prosent, så vil han ikke være noen skatteflyktning.

- Skatt er sivilisasjonens kostnad. At alle er med og bidrar, er fundamentet i Sverige og noe som bidrar til at Sverige rangeres så høyt. Du kommer aldri til å se at jeg flytter til et skatteparadis, sier han.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere