NA24.no

Stordalen krever 350 millioner av advokat

Petter Stordalen på sentralbanksjefens Øystein Olsen årstale i Norges Bank i februar 2014.
Petter Stordalen på sentralbanksjefens Øystein Olsen årstale i Norges Bank i februar 2014. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Stordalens eiendomsselskap i Sverige har fått krav om en halv milliard kroner i tilleggsskatt. Stordalen forlanger at advokat­kontoret tar regningen.

I Gunnar Stavrums bok «Sirkus Stordalen» kommer det frem hittil ukjente opplysninger om en skattesmell på rundt en halv milliard kroner i Sverige. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) tirsdag.

Petter Stordalens svenske eiendomsselskap Capona ab er dømt til å betale tilleggsskatt for skatteplanlegging og bruk av skatteparadis. Stordalen mener advokatkontoret Mannheimer Swartling er ansvarlig for problemene selskapet har havnet i og har bedt om at det tar regningen, skriver DN.

Les også: Stordalen og kona saksøkes for 1,6 milliarder

Advokatkontoret har avvist det. I juni i år svarte Capona og Stordalen-selskapet Home Properties ab med å saksøke Mannheimer Swartling for 388 millioner svenske kroner (350 millioner kroner).

- Saken handler om råd vi fikk fra Mannheimer Swartling da Home Properties var børsnotert. Advokatene skulle være de beste i Sverige, men rådene de ga oss var gale, sier Petter Stordalen til DN.

Gunnar Stavrum er sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Nettavisen.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere