NA24.no

Denne selfien la Petter Stordalen ut på Facebook da nyheten ble kjent. Den er tatt på toppen av bygget hvor han nå skal realisere sin drøm av et hotell.
Denne selfien la Petter Stordalen ut på Facebook da nyheten ble kjent. Den er tatt på toppen av bygget hvor han nå skal realisere sin drøm av et hotell. Foto: Petter Stordalen (Facebook)

Stordalen lager luksushotell til tre milliarder

Sist oppdatert:
- Dette blir unikt i Skandinavia.

Petter Stordalen er med på den største hotellkontrakten i Stockholms historie.

Utbyggeren AMF Fastigheter slår på stortrommen gjennom en satsning i hovedstaden kalt Urban Escape Stockholm. Totalt skal de bygge ut 130.000 kvadratmeter rundt Brunkebergstorg, rett ved svenskeslottet.

Nordic Choice Hotels får oppdraget med å utvikle to unike og frittstående hotellkonsepter. Det ene er businesshotell og det andre er boutiquehotell.

- Dette er en fantastisk dag for Nordic Choice. At vi skulle få muligheten til å utvikle et prosjekt på 30.000 kvadratmeter, med 1.600 kvadratmeter barer, restauranter, gym og spa er utrolig, sier Petter Stordalen til Nettavisen.

Her skal de nye festhotellene være. Bygget heter Gallerian.


Flere milliarder
- Dette er unikt i Skandinavia. Vi skal lage noe helt nytt og det blir 5-6 ganger større enn The Thief på Tjuvholmen.

- Hva er prisingen på dette?

- Verdien av dette, når det står ferdig, vil sikkert være på 2,5-3 milliarder kroner, sier hotellgrunderen.

Hotellene skal ligge i et av Stockholms råeste områder.


Dette er imidlertid ikke det eneste Petter gjør i Sverige. Samtidig er det klart at Petter Stordalen selger fjorten hotelleiendommer i Sverige for omlag én milliard svenske kroner, ifølge Fastighetstidningen.

- Vi har en eiendomsportefølje på drøye ti milliarder kroner, så det utgjør kun drøye ti prosent. Og så får vi betalt ned 500 millioner kroner i gjeld og fylt kassen.

(Saken fortsetter under bildet)


Den totale utbyggingen er gigantisk. Hotellene skal være i bygget med adresse Brunkenbergstorg 4-10.

- Godt for svenske LO
Salget knytter seg til eiendommer i Helsingborg, Eskiltuna, Jönköping, Karlstad, Skövde, Umeå, Varberg, Nyköping og Oskarshamn. Kjøperen er det svenske LO og Östersjöstiftelsen.

- Jeg tror kjøperen har langt større grunn til å være fornøyd enn meg. Det er godt for svenske LO, og det er helt sant, bedyrer hotellkongen.

(Saken fortsetter under bildet)

Fra Stordalens nye luksushotell får man utsikt til blant annet Slottet i den svenske hovedstaden.

Samtidig ser han for seg at det blir vanskeligere å drive hoteller fremover.

- Vi tror det blir et tøffere hotellmarked fremover, og vi vil forberede oss på å ha en kasse klar for å møte konkurransen. Vi forbereder oss på det, og så ønsker vi å konsentrere en del av eiendomsmassen vi har rundt de store byene og kommunikasjonsknutepunktene.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere