NA24.no

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Stordalen må overta i Kragerø

Sist oppdatert:
Driveren av Choice-kjedens spahotell utenfor Kragerø er konkurs.

Hotellkjeden til turboinvestor Petter Stordalen, Choice Hotels Scandinavia AS, må nå ta over driften av det nye spahotellet Quality Spa & Resort Kragerø.

Franchisetakeren Estatia Resort Kragerø som har drevet hotellet - beliggende på Stabbestad utenfor Kragerø - frem til nå, har nemlig begjært seg konkurs denne uken.

Choice overtar

Konkursen kommer kun halvannet år etter at hotellet åpnet sine dører våren 2008. Ifølge Choice vil alle overnattinger og arrangementer ved hotellet vil gjennomføres som planlagt tross konkursen.

Det er klart etter at Choice i samarbeid med Swedbank, konkursboet og pantehaverne, har inngått en avtale om å overta videre drift av hotellet. Ifølge en pressemelding vil partene utarbeide en felles plan for fremtidig organisering av fellesarelene, usolgte leiligheter og tomter ved spahotellet

- Vi har lenge håpet at fanchisetakeren ville løse dette på egenhånd. Vi tar nå over driften sammen med Swedbank og ser frem til å finne en god løsning både for gjester og ansatte. Hotellet i Kragerø har hatt ekstra utfordringer i tøffe tider, men vi har tro på anlegget på lengre sikt. Nå må vi vurdere hvilke grep vi kan ta for å sikre en stabil fremtid, sier adm. direktør Torgeir Silseth i Choice Hotels Scandinavia i en kommentar.

Dundrende underskudd
Estatia Resort Kragerø AS gikk i 2008 alene med et underskudd på 44 millioner kroner. Selskapet het tidligere Kragerø Golfpark AS. Estatia Resort Kragerø inngår som en del av Estatia Resort-gruppen som blant annet omfatter spa- og hotelldrift på Norefjell, Holmsbu og Geilo, samt Bislet Bad.

Quality Spa & Resort Kragerø har til sammen 230 gjesterom og suiter og en konferanseavdeling for opp til 250 gjester. Anlegget har en utvidet spa-, velvære- og treningsavdeling på totalt 1250 kvm, samt restaurant, bar og uteservering. Gjestene har også tilgang til en 18-hulls golfbane og et strandanlegg med båt- og sjøaktiviteter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere