*Nettavisen* Økonomi.

Stordalen med bacon-comeback

Nettavisens første artikkel om Petter Stordalens beslutning om å droppe bacon og pølser i frokostmenyen på Comfort-hotellene skapte leserstorm. På Facebook kom det over 1000 kommentarer på artikkelen.

Gjestene vil ikke ha bacon- og pølsefri frokostmeny. Nå biter Petter Stordalen i det sunne eplet.

23.11.15 15:22

I forrige uke gikk 16 av 30 Comfort-hoteller i Norge over til en sunnere og mer plantebasert frokostmeny.

Det ble ingen suksess, og nå har hotelleier Petter Stordalen måttet gjøre helomvending.

- Vi i Comfort Hotels ser på oss selv som den lille hotellrebellen som ønsker å utfordre det tradisjonelle. Responsen fra gjestene viser at vi i aller høyeste grad gjorde nettopp det. Selv om mange roset oss for tiltaket, er gjestenes tilbakemelding tydelig. Derfor tar vi baconet tilbake, sier kjededirektør for Comfort Hotels, Camilla Bergman i en pressemelding.

Skapte storm på Facebook
Nyheten om at Comfort-hotellene skulle kutte ut bacon og pølser til fordel for en mer plantebasert frokostmeny, fikk mange Nettavisen-lesere til å rasle med frokostbestikket forrige uke.

Nettavisens Facebook-side fikk en en artikkel om saken mer enn 1000 kommentarer. De aller fleste innleggene var meget kritiske til Stordalens avgjørelse.

«Ikke noe mer Stordalen-hoteller her, i hvert fall - bacon er et must,» skrev en leser. Kommentaren har fått 450 likes.

«Ingen bacon, ingen meg. En av gledene med hotellfrokost er nettopp bacon og egg (og gjerne noen små pølser). Å gresse overlater jeg til kyr,» står det i et innlegg som har fått 386 likes.

Artikkelen fortsetter under Stordalens Twitter-melding.


Gikk ut over andre Stordalen-hoteller
Det var ikke bare Nettavisens lesere som reagerte på at bacon og pølser skulle forsvinne fra Comfort-menyene, responsen fra hotellgjestene var også så negativ at Stordalen har måttet snu i frokossaken.

Ekstra ille for hotellbaronen har det trolig vært at også de andre hotellene som Nordic Choice Hotels står bak, har fått henvendelser fra bekymrede gjester.

Nordic Choice Hotels driver Comfort-, Clarion, Clarion Collection-, og Quality Hotels, samt 16 frittstående hotell.

«I løpet av den siste uken har også de tre andre hotellkjedene under Nordic Choice-paraplyen fått tilbakemeldinger fra gjester som fryktet at også de skulle fjerne bacon fra hotellfrokosten,» heter det i pressemeldingen.

- Kjedestrukturen til Nordic Choice Hotels skapte åpenbart forvirring blant gjestene våre. 16 Stordalen-hotell ble til alle Stordalen-hotell. At Comforts tiltak påvirket storesøskene Clarion-, Clarion Collection- og Quality Hotels var utilsiktet, men i Nordic Choice Hotels skal det alltid være rom for å teste nye konsepter. Summen av alle tiltakene gjør oss til et bedre hotellselskap, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Gjestene skal få velge selv
Kjededirektør for Comfort Hotels, Camilla Bergmann, understreker at hotellkjeden fortsatt vil tilby sunne og økologiske matvarer på frokostmenyen selv om pølser og bacon er tatt inn i varmen igjen.

- Sunnere alternativer på frokostbuffeen er fortsatt et løfte til gjestene våre. Utrullingen av testprosjektet har blant annet ført til en økning i forbruket av økologiske matvarer og frukt og grønt. I tillegg har man sett en drastisk reduksjon i matavfall på de aktuelle hotellene, sier Bergmann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.