NA24.no

Stordalen selger unna i Sverige. Her under åpningen av Clarion Post Hotel i Göteborg januar 2012.
Stordalen selger unna i Sverige. Her under åpningen av Clarion Post Hotel i Göteborg januar 2012. Foto: Björn Larsson Rosvall (NTB Scanpix)

Stordalen med milliardsalg

Sist oppdatert:
Selger hoteller for én milliard kroner.

Den svenske avisen Fastighetstidningen skriver at Petter Stordalens Home Properties har solgt unna 14 hotelleiendomer i Helsingborg, Eskilstuna, Jönköping, Karlstad, Skövde, Umeå, Varberg, Nyköping og Oskarshamn. Kjøperen er svenske LO og Östersjöstiftelsen.

Eiendommene er i dag driftet av Clartion Collection Hotel og Comfort Hotel, og skal fortsette å driftes av selskapene under Home Invest. Til sammen er det snakk om 1000 hotellrom, fordelt på 53.500 kvadratmeter.

Hvorfor hotellene selges var i går ikke kunngjort, men Petter Stordalen fortalte i sommer at han forbereder seg på tøffere tider i hotellbransjen. De gode tidene selskapene nå er ikke garantert i fremtiden, og at Stordalen bygger opp en krigskasse.

– Det vil ikke vare evig. Derfor jobber også vi med kontantposisjonen vår. Vi har nå nær én milliard i likvide aksjer og kontanter i Home Capital og 600 millioner i Home Property, før vi til slutt har 800 millioner i likviditet og ubenyttede trekkfasiliteter i Nordic Choice. Det er vår krigskasse, sa Stordalen da, ifølge Finansavisen.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere