NA24.no

Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

Stordalen rømmer Danmark

Sist oppdatert:
Asmund Haare overtar Petter Stordalens danskesatsing.

1 april 2011 overtar First Hotels driften av de danske Nordic Choice-hotellene. Nordic Choice videreføres i Danmark som franchiseforetak, heter det i en melding.

Og uten at det står svart på hvitt er det lett og se at grunnen til dette er økonomisk

- Vi tok først initiativ til å kjøpe First Hotels virksomhet i Danmark. Da det ikke gikk, besluttet vi å selge den operative delen av vår danske virksomhet til First Hotels. De neste årene vil vi konsentrere oss om å realisere de største og mest spektakulære hotellene i Nord-Europa i Trondheim, Stockholm, Malmö og Göteborg, fremholder Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Som får støtte fra en av sine nærmeste medarbeidere Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

- Vi har ikke oppnådd stordriftsfordelene vi trenger for å utvikle våre danske hoteller. Da er det naturlig å finne en løsning lik den vi nå har gjort. First Hotels har en etablert kundebase og en tilstedeværelse som gjør det mulig å ta ut synergier og løfte hotelldriften. Nordic Choice vil fortsatt være til stede i Danmark med franchisevirksomhet, skriver han i en melding.

Franchise-taker First Hotels er veldig fornøyd med å kunne styrke sin allerede sterke posisjon i det danske markedet. De tar over driften av 12 hoteller, hvorav ti befinner seg i Stor-København. Dermed blir First Hotels den største hotelloperatøren i den danske hovedstaden. I tillegg har First Hotels er blitt kåret til Danmarks beste hotellkjede fire år på rad, senest i 2010. Samme år ble First Hotels Skt. Petri i København kåret til et av Europas beste forretningshoteller, og det beste i Norden.

- Vi har allerede en solid operasjon i Danmark, som vi nå styrker ytterligere. Dette er en avtale som begge parter er godt fornøyd med, sier Asmund Haare, eier og styreleder i First Hotels.

Som fortsetter:

- Vi får nå en unik tilstedeværelse i Danmark, og spesielt i København. Vi vil møte markedet med et bredt tilbud av kvalitetshoteller, og gjennom det som nå skjer vil både Nordic Choice-kundene og First-kundene få flere valgmuligheter i Danmark.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere