*Nettavisen* Økonomi.

Stordalen rømmer Danmark

Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

Asmund Haare overtar Petter Stordalens danskesatsing.

14.03.11 21:32

1 april 2011 overtar First Hotels driften av de danske Nordic Choice-hotellene. Nordic Choice videreføres i Danmark som franchiseforetak, heter det i en melding.

Og uten at det står svart på hvitt er det lett og se at grunnen til dette er økonomisk

- Vi tok først initiativ til å kjøpe First Hotels virksomhet i Danmark. Da det ikke gikk, besluttet vi å selge den operative delen av vår danske virksomhet til First Hotels. De neste årene vil vi konsentrere oss om å realisere de største og mest spektakulære hotellene i Nord-Europa i Trondheim, Stockholm, Malmö og Göteborg, fremholder Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Som får støtte fra en av sine nærmeste medarbeidere Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

- Vi har ikke oppnådd stordriftsfordelene vi trenger for å utvikle våre danske hoteller. Da er det naturlig å finne en løsning lik den vi nå har gjort. First Hotels har en etablert kundebase og en tilstedeværelse som gjør det mulig å ta ut synergier og løfte hotelldriften. Nordic Choice vil fortsatt være til stede i Danmark med franchisevirksomhet, skriver han i en melding.

Franchise-taker First Hotels er veldig fornøyd med å kunne styrke sin allerede sterke posisjon i det danske markedet. De tar over driften av 12 hoteller, hvorav ti befinner seg i Stor-København. Dermed blir First Hotels den største hotelloperatøren i den danske hovedstaden. I tillegg har First Hotels er blitt kåret til Danmarks beste hotellkjede fire år på rad, senest i 2010. Samme år ble First Hotels Skt. Petri i København kåret til et av Europas beste forretningshoteller, og det beste i Norden.

- Vi har allerede en solid operasjon i Danmark, som vi nå styrker ytterligere. Dette er en avtale som begge parter er godt fornøyd med, sier Asmund Haare, eier og styreleder i First Hotels.

Som fortsetter:

- Vi får nå en unik tilstedeværelse i Danmark, og spesielt i København. Vi vil møte markedet med et bredt tilbud av kvalitetshoteller, og gjennom det som nå skjer vil både Nordic Choice-kundene og First-kundene få flere valgmuligheter i Danmark.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag