*Nettavisen* Økonomi.

Stordalen skjelte og smelte

Union-kompisene skjelte ut skogstoppene for åpen mikrofon.

10.01.08 16:53

VIKA KINO, OSLO (NA24):

- Norske Skog trenger hjelp, og vi har tilbudt oss å hjelpe, sa Petter Stordalen til de oppmøtte på den ekstraordinære generalforsamlingen i Norske Skog torsdag ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Stordalen entret talerstolen og skjelte ut ledelsen og ikke minst lederen i bedriftsforsamlingen og valgkomiteen Helge Evju.

- Jeg vet at ting går sakte i Skogen, sa Stordalen og skrudde ned tempoet.

- Det kan ta en generasjon å gro et tre, sa Stordalen og harselerte Evju, som er skogeiernes sterke mann.

- Norske Skog har ikke så langt tid, konkluderte turboinvestoren.

- Mistet tillit
Rundt 58,92 prosent av aksjene er representert enten ved oppmøte eller i form av fullmakter. Stordalen trakk frem at de som en av de største enkeltaksjonærene burde fått muligheten til å komme inn i de styrende organene til Norske Skog.

- Vi så et selskap som finansmarkedene hadde mistet sin tillit til, sier Petter Stordalen.

I tillegg trakk finansmannen frem faktorene som det elendige papirmarkedet i USA og ikke minst gjeldsbyrden som stadig øker.

- Gjelden på over 15 milliarder nærmer seg forfall, advarte han.

Har falt 65 prosent
Norske Skog-aksjen har falt nærmere 65 prosent på ett år og nå ønsker Unionen å stoppe tapssluket. De får bare ikke anledning til å være med å bestemme.

- Mange av dere har tapt 60 prosent av pengene deres siden i fjor, sa Stordalen tilaksjonærene i Norske Skog, og mente at de krever en altfor høy terskel for å velge nye tillitsvalgte i de styrende organene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Opprørt over skogeierne
Stordalen var spesielt opprørt over at skogeierne som har 15 prosent av aksjene i Norske Skog får kontrollere 50 prosent av valgkomiteen og bedriftsforsamlingen. Han stiller også spørsmålet rundt valgkomiteens begrunnelse for å ikke åpne dørene for Unionen. Hotellknekten har nemlig snakket med en rekke aksjonærer valgkomiteens leder ikke har vært i kontakt med.

Fnyser av «slakterne»
Emil Aubert (77) er sjef for Holtagruppen som er den nest største private aksjonæren i Norske Skog. Han reagerte kraftig på Stordalens innlegg.

- Vi har ikke behov for disse slakterne fra Aker Brygge, sier Aubert til NA24.

Han viste til at Petter Stordalen «åpenbart ikke har peiling på skogindustrien».

- Han sa i sitt innlegg at et tre vokser opp på 30 år. Det er jo fullstendig galt og er et bilde på hva Stordalen kan om skogindustrien.

Han sa videre til NA24 at han er mot alle forslagene fra trioen han kaller «slakterne»: Øystein Stray Spetalen, Petter Stordalen og Ove Gusevik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.