NA24.no

Stordalen starter skikjempe

Foto: Nordic Choice Hotels
Sist oppdatert:
Hotellinvestoren får med seg Anders Buchard, Staten og DnB på en ny storsatsing.

Hotellpropellen Petter Stordalen starter en ny aktør som skal kjøpe opp og drive norske skianlegg.

Med seg på satsing har han eiendomskongen Arthur Buchard, og sønnen Anders, DnB og det statlige investeringsselskapet Investinor.

- Vi skal restrukturere bransjen og kjøpe anlegg, sier Stordalen på en pressekonferanse torsdag.

Han sier videre at den nye skikjempen skal drive skiskole, skianlegg og restaurantdrift, knyttet til norske skianlegg.

Første anlegget som legges inn i satsingen er Hafjell, hvor Buchard er tungte inne.

Går inn med 130 millioner
Stordalen opplyser at totalt vil det bli skutt inn 130 millioner kroner i det nye selskapet. Av dette stiller statens investeringsselskap Investinor opp med 95 millioner kroner.

Det nye norske reiselivskonsernet heter foreløpig Alpinco AS, men dette blir ikke navnet fremover.

- Vi har ikke funnet det endelige navnet ennå, sier Stordalen.

For å håndtere investeringen har Stordalen og Anders Buchardt opprettet selskapet PASAB Eiendomsutvikling AS, som skal håndtere de to investorenes andel av det nye selskapet. På lang sikt har Alpinco som mål å samle 3-5 destinasjoner under seg.

- Dette blir toppmoderne og profesjonelt drevne helårsanlegg med et solid salgs- og markedsapparat i ryggen. Målet er å utvikle selskapet til å bli en nøkkelaktør innen norsk reiseliv, opplyser Petter A. Stordalen.

Eierne av Alpinco vil utvikle skidestinasjoner for et norsk og internasjonalt marked, og er omforent om ett langsiktig investeringsbehov i norske skidestinasjoner på flere hundre millioner kroner.

Hafjell først ut
Alpinco satser på sentralt beliggende skidestinasjoner, med mulighet for helårsdrift utenom skisesong. Først ut er Hafjell Alpinsenter, som i dag er Norges tredje største skidestinasjon, med et gjennomsnitt på 350.000 besøkende per år.

- Attraktive destinasjoner har et variert tilbud i alt fra heiser og løyper til mat- og overnatting. Hafjell har et stort potensial og var et soleklart valg som vår første destinasjon, sier Marius Flaaten, som blir daglig leder i Alpinco.

Langsiktig arbeid
Investinor har i over to år arbeidet systematisk og målrettet med dette prosjektet sammen med blant annet konsulentselskapene Resort Consulting Asociates og Ecosign, samt meglerhuset ABG Sundal Collier.

Investinor har evaluert til sammen 19 norske alpindestinasjoner, prioritert disse som investeringscase, og laget en forretningsplan for å integrere destinasjoner i et større konsern som på sikt kan børsnoteres.

Solide analyser fra flere hold konkluderer med gode avkastningsmuligheter. Utenlandske aktører som Skistar og Vail Resorts har også vist at forretningsmodellen fungerer.

- En av de største utfordringene for Investinor har vært å finne de riktige medinvestorene som deler våre ambisjoner, har tilstrekkelig kapital og riktig kompetanse. Dette er nå på plass, konstaterer investeringsdirektør Jan Hassel i Investinor AS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere