*Nettavisen* Økonomi.

Stordalen tallfester følelsene sine

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Hotellbaronen er bare delvis fornøyd.

01.07.09 17:09

Konsernet leverer knallsterke resultater i et seigt marked. Likevel mener eier og administrerende direktør Petter A. Stordalen at Home Invest har mer å gå på.

NA24 – din næringslivsavis

Stordalens eierselskap klarte å passere fem milliarder kroner i omsetning til tross for finanskrisen. Samlet økte omsetningen fra 4,676 milliarder i 2007 til 5,050 milliarder i 2008. Resultatet før skatt endte på 711 millioner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Petter Stordalen kan konstatere et nytt rekordår for datterselskapet Choice. Søsterselskapene Home Properties og Home Capital leverer også til godkjent, selv om sistnevnte hadde et negativt resultat. Store nedskrivninger i finansielle anleggsmidler skal være grunnen til at tallene ble røde for Home Capital.

Stordalen slår seg imidlertid ikke helt til ro med det som har vært.

– Som alle andre, har også vi vært preget av et vanskelig marked i 2008. Choice oppnådde rekordresultater, Home Properties leverer som vanlig godt og våre tap i den aktive kapitalforvaltningen i Home Capital er betydelig mindre enn gjennomsnittet på de nordiske børsene. Med andre ord er jeg 67 prosent storfornøyd. De resterende 33 prosent er allerede glemt, sier Stordalen i en pressemelding.

Han røper imidlertid at første halvdel av 2009 har vært svært positiv.

– Med individuell spirit og kollektiv styrke, er dårlige tider gode tider for å tenke annerledes. Etter det vi har sett i første halvdel av 2009, håper vi å glede oss 100 prosent neste år, avslutter hotellbaronen.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag