*Nettavisen* Økonomi.

Stordalen ute av Fast

Foto: (TV 2)

Petter Stordalen har solgt sine nyutstedte aksjer i Fast. - Ryddejobben er over, sier Stordalen.

23.02.06 10:47

Opticom-aksjonærene fikk utstedt Fast-aksjer i forbindelse med det pågående oppkjøpet. Disse aksjene har Stordalen nå solgt.

- Ryddejobben i Opticom er sluttført, maktkonsentrasjonen i Fast Search & Transfer er brutt opp og Thin Film er notert på OTC-listen til Norges Fondsmeglerforbund som selvstendig selskap. Siden mitt engasjement var konsentrert til Opticom er det ikke naturlig for meg å sitte som minoritetsaksjonær i Fast Search & Transfer. Selv om Opticom-engasjementet har vært finansielt hyggelig, har saken også reist langt viktigere spørsmål om hvordan vi ønsker at kapitalmarkedet i Norge skal fungere. Dette er en viktig debatt som jeg håper fortsetter, sier Stordalen i en kommentar.

Petter Stordalen er en av de tre såkalte «piratene» som tok opp kampen med Robert Keith og Thomas Fussell i Opticom. Etter å ha gått seirende ut av den første generalforsamlingen 7. desember ifjor, måtte Stordalens våpendragere gi tapt i begynnelsen av januar.

En av konsekvensene av Orkla, Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalens stormløp mot Opticom var at Fast til slutt ga et bud på hele Opticom. Nå selger altså Stordalen de aksjene han fikk utstedt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.