*Nettavisen* Økonomi.

Stordalen vil slå sammen Norge, Sverige og Danmark

STORE TANKER:  Hotelleier Petter Stordalen drømmer om en stornasjon bestående Norge, Danmark og Sverige. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Petter Stordalen drømmer om en nordisk stornasjon. - Tenk hvilket fantastisk land vi hadde vært sammen, sier han til svensk media.

(TA): I et intverju med den svenske avisen Göteborgs-Posten gir hotellkongen Petter Stordalen utrykk for at han drømmer om en nordisk stornasjon, og at Norge, Sverige og Danmark bør slå seg sammen.

– Tenk hvilket fantastisk land

Han mener Norge bør sees på som Sveriges viktigste samarbeidspartner ettersom vi ligger nær hverandre geografisk, og på grunn av vårt lignende språk, kultur og historie.

- I Sverige bor det omtrent ti millioner innbyggere. I Norge og Danmark bor det fem i hvert land. 20 millioner hadde jo vært enda bedre uavhengig om det handler om å selge biler, fly eller innovasjon, sier han til avisen.

- Tenk hvilket fantastisk land vi hadde vært sammen, legger han til.

– Ser forskjeller

De siste årene har hotellkongen ekspandert voldsomt i Sverie, og bare i Gøteborg har han startet Hotel Post og tatt over det kjente hotellet Avalon.

Med kjærlighet til både Norge og Sverige ser han også forskjeller på de to landene.

– Sverige er et fantastiskt land på manga områder. Man har mye innovasjon innen teknologi, og man har et godt industrielt tankesett. I Norge er vi kanskje mer eventyrlige. Vi er ikke redd for å begi oss ut på ukjent farvann. Se bare på Roald Amundsen, sier han til Göteborgs-Posten.

Les flere saker på TA her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag