Stordalens bacon-kutt skaper Facebook-storm

Mer enn 1000 personer har kommentert Nettavisens artikkel om Petter Stordalens beslutning om å fjerne bacon og pølser fra frokostmenyen på Comfort-hotellene.

Mer enn 1000 personer har kommentert Nettavisens artikkel om Petter Stordalens beslutning om å fjerne bacon og pølser fra frokostmenyen på Comfort-hotellene.

Mange lesere varsler at de kommer til å boikotte Stordalens hoteller når bacon og pølser fjernes fra frokostmenyen.

Nyheten om at Petter Stordalens Comfort-hoteller bytter ut bacon og pølser med en mer plantebasert frokostmeny, har fått mange Nettavisen-lesere til å rasle med frokostbestikket.

Nettavisens Facebook-side har en artikkel om saken fått mer enn 1000 kommentarer og 165 delinger. De aller fleste innleggene er meget kritiske til Stordalens avgjørelse.

«Ikke noe mer Stordalen-hoteller her, i hvert fall - bacon er et must,» skriver en leser. Kommentaren har fått 439 likes.

«Ingen bacon, ingen meg. En av gledene med hotellfrokost er nettopp bacon og egg (og gjerne noen små pølser). Å gresse overlater jeg til kyr,» står det i et innlegg som har fått 380 likes.

Vil ikke ha Gunhilds mat
Flere andre påpeker også at bacon og pølser for dem nærmest er synonymt med hotellfrokoster.

«Hotellfrokost = egg og bacon!! Klokt valg, Stordalen? Nope!!» står det i en av kommentarene.

I Umeå i Sverige har hotellet Winn implementert de nye retningslinjene fra Comfort. Både bacon og pølser er borte fra menyen. I tillegg har de redusert tilbudet av frokostblandinger og ost.

Den nye Comfort-frokostmenyen er blant annet utviklet i samarbeid med Gunhild Stordalens EAT. Flere av leserne skriver at de ikke ønsker å leve under hennes kostholdsregime.

«Jeg bor av og til fast på Clarion Collection Hotel Tollboden, og mister de den frokosten, så er ikke det bra. Egg, pølser og bacon er et av høydepunktene under mine opphold der, og sunnhet får jeg nok jeg nok av hjemme. Fru Stordalen bør holde sine meninger vekk fra det frokost bordet!!!» står det i en av kommentarene.

Reaksjonene fra hotellgjestene i Umeå har ikke latt vente på seg, og det er ikke alle som applauderer forandringen, skriver den svenske avisen Affärsliv24.

– Det er blandede reaksjoner. Noen blir opprørte og noen har forståelse, sier Ebba Kohl på restaurant Plectrum, som står for frokostserveringen på Winn.

- Rått av Petter
Petter Stordalen får derimot støtte fra Side3s treningsblogger Cornelis Elander.

«Så Petter; jeg støtter dere 100%, og synes det dere nå gjør er rått! Ikke fordi dere nå tar bort bacon&pølser fra menyen, men fordi dere rett og slett tørr å stå for det dere mener! For det er en egenskap vi ikke ser så ofte i dagens samfunn, og særlig ikke fra en fremtredende bedrift og businessperson!» skriver han i et blogginnlegg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.