NA24.no

Stordalens disipler slo til igjen

(Stopp-giftdumpingen.org)
Sist oppdatert:
Ingrid Stordalen og hennes mødrevenninner gjorde comeback i Oslofjorden etter at forrige aksjon ble stoppet av puppespreng.

Finansmannen Petter Stordalens ekskone, Ingrid, frontet for noen uker siden mødreaksjonen mot giftslam utenfor Malmøya. Den aksjonen ble imidlertid avlyst etter noen timer, da flere av de over 20-mødrene fikk brystspreng .

NA24 - din nye næringslivsavis

Mandag slo de til igjen. Denne gangen var de kun seks.

Lenket seg fast
I mer enn seks timer mandag stoppet de giftlekteren, før politiet kom og klippet de seks «Mødrene mot giftdumping» 12.45 og giftmudderet fra Oslo havn kunne nok en gang pumpes ned i fjorden.

Ifølge en melding ble mødrene ført i land med «Vekteren» og sluppet fri uten å bli ilagt bøter.

- Må forstå alvoret
- Ingrid vil være med neste gang. Hun fikk litt problemer med barnepass og slikt. Jeg har allerede fått en telefon fra henne og neste gang er hun på plass, sier Anne Evy Groven til NA24.

Groven var også med i forrige runde . Dette betyr mye for henne.

- Etter det å føde mine barn er dette det viktigste jeg noengang har gjort. Nå må miljøvernministeren forstå alvoret, sier Groven.

En million kubikkmeter giftslam
- Vi er redde for spredning av miljøgiftene. Selv er jeg her og aksjonerer for fjerde gang, sier Nina Cecilie Hanssen fra Mødre mot Giftdumping til NA24.

Mødre mot Giftdumping vil hindre at slam som inneholder miljøgifter blir pumpet ned i et deponi ved Malmøya. Slammet blir hentet opp med en mudderpram fra bunnen av havna i Bjørvika, og transportert til en lekter ved Malmøya, som pumper slammet ned i deponiet.

Havnebassenget i Oslo skal ryddes opp i. I forbindelse med byggingen av senketunnelen ved Bjørvika, har Oslo bystyret etter råd fra Oslo Havnevesen, bestemt at en million kubikkmeter giftslam skal dumpes ved Malmøya i Oslofjorden.

Giftslammet fraktes med båt fra det indre havneområdet i Oslo og dumpes to til tre kilometer unna. Arbeidet startet i midten av februar, og skal pågå uavbrutt i 16 måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere