NA24.no

Store Norske anmeldt til Økokrim

Sist oppdatert:
Skandalene rundt den tidligere direktøren Robert Hermansen gjør at statsadvokat anmelder selskapet.

Statsadvokaten i Troms og Finnmark Ole Sæverud bekrefter ovenfor TV 2 at han torsdag har anmeldt det statseide kullselskapet Store Norge til Økokrim.

– Vi har mottatt anmeldelsen Store Norske har sendt inn, lest igjennom materialet og besluttet at vi ønsker å sende dette til Økokrim med anmodning om at de igangsetter etterforskning, sier Sæverud til TV 2.

Anmeldelsen skjer i etterkant av at tidligere Store Norske-direktør Robert Hermansen ga også store kontrakter til underleverandører, som var bekjentskaper av Hermansen, uten at de ble lagt på anbud. Det gjorde kontraktene uforståelig dyre, ifølge meglerhuset Pareto.

Én av underleverandørene, entreprenørselskapet LNS, satt inn to millioner kroner i Hermansens private selskap. LNS hevdet det var en investering, men Hermansen ble sittende med aksjene.

LNS ga også rentefritt millionlån til Hermansen mens han var direktør. I tillegg ga den tyskeide underleverandøren SSM et lån til Hermansen på 100 millioner kroner i direktørens private forsøk på å kjøpe halvparten av aksjene i Store Norske i 2004.

Avsløringene gjorde at Hermansen trakk seg fra alle verv i juni i år.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere