Tirsdag morgen slipper riggselskapet Seadrill tall for fjerde kvartal. Regnskapet viser at omsetningen falt fra 431 til 292 millioner dollar i forhold til samme periode i fjor. Driftsresultat gikk fra -681 til -69 millioner.

Tegn til bedring i markedet

Selskapet leverer et underskudd på 354 millioner dollar for kvartalet, mot 2,6 milliarder dollar i samme periode i fjor.

Markedet har vært knalltøft i flere år, men i en melding viser Seadrill-sjef Anton Dibowitz til optimisme:

– Riggmarkedet offshore fortsetter å vise tegn til bedring med økt anbudsaktivitet og bedre verdier på kontraktene. Vi venter at mer aktivitet i 2019 vil føre til en strammere tilbudsbalanse og bedre prising i 2020 etter hvert som oppgangen kommer.

Ved utgangen av 2018 hadde Seadrill en ordrebok på omtrent 2 milliarder dollar. Dibowitz skriver at Seadrill kommer til å fortsette å holde kostnadene nede. Nylig kunne Seadrill melde om et samarbeid med det statlige oljeselskapet Sonangol i Angola, noe Dibowitz uttrykker at han gleder seg over.

Omfattende restrukturering

Seadrill ble hardt rammet av oljenedturen i 2014, og søkte konkursbeskyttelse i Houston i 2017. En omfattende restrukturering av selskapet gjorde at selskapet reiste seg. I fjor sommer meldte selskapet at de formelt var ute av konkursbeskyttelsen i USA.

Siden selskapet kom ut av konkursbeskyttelsen har selskapet gått med et underskudd på cirka 5,2 milliarder norske kroner etter dagens kurs.