Gå til sidens hovedinnhold

Store utslag på børsen - TTS opp 56 prosent på salg

Det store svingninger på børsen etter at flere selskaper har lagt frem kvartalstall torsdag. TTS Group steg dessuten 56 prosent på et kjempesalg.

Bergenske TTS Group steg hele 56 prosent på børsen torsdag. Den voldsomme oppturen kommer at selskapet har inngått en salgsavtale med MacGregor, som er en del av det finske lasthåndteringsselskapet Cargotec.

Avtalen går ut på at MacGregor overtar alle eiendelene til TTS Group med unntak av selve det børsnoterte selskapet, samt TTS Syncrolift.

- Skipsutstyrsnæringen går mot større, integrerte enheter med en global tilstedeværelse, og som tilbyr et bredere spekter av produkter og tjenester. Denne kombinasjonen av TTS' marine og offshore-virksomheter med MacGregor vil være et viktig steg i konsolideringsprosessen, sier TTS-sjef Toril Eidesvik i en melding.

Til sammen betaler MacGregor 840 millioner kroner for dette, noe som ikke kanskje ikke er så verst, siden hele egenkapitalen til TTS var priset til 360 millioner onsdag ved børsslutt.

Bytter navn

TTS er et internasjonalt konsern som utvikler og leverer håndteringsutstyr fo skip, havner og installasjoner for utvinning av olje og gass. Etter salget vil TTS skifte navn til Nekkar, og dessuten se etter andre investeringer.

Med oppgangen på 56 prosent er TTS er børsens prosentvis klart største vinner torsdag. Oslo Børs endte ned 0,26 prosent, etter en oppgang på 1,8 prosent onsdag.

Børsen er tynget av oljeprisen, som er ned i 65 dollar fatet, etter å ha vært over 70 dollar tidligere i år.

Giganter opp og ned

En rekke større selskaper la dessuten frem kvartalstall torsdag, noe som også ga store utslag.

Orkla stiger hele fem prosent på sterke tall, mens Schibsteds A-aksje falt på sitt meste åtte prosent, etter å ha lagt frem skuffende tall. Aksjen endte imidlertid ned 4,7 prosent.

Les også: Grandiosa-rekord gir fremgang for Orkla

Les også: Kraftig børsfall for Schibsted

Yara, børsens femte største selskap, falt to prosent, etter å ha lagt frem kvartalstall og planer for fremtiden.

Nedtur for Røkke

Kværner, der Kjell Inge Røkkes Aker er største eier, la også frem tall som ble dårlig tatt imot av markedet.

Aksjen falt 7,6 prosent. Oljeselskapet DNO endte dessuten 10 prosent ned på svake tall.

Entreprenørgiganten Veidekke melder om fem prosents økning i omsetning 2017, til 31,6 milliarder kroner, samtidig som resultatet før skatt for året var 1,4 milliarder kroner, på nivå med 2016. Selskapet kjøper dessuten tomt til boliger og eget kontor i Stockholm. Aksjen steg hele 8,6 prosent.

Kommentarer til denne saken