NA24.no

Storebrand bytter IT- leverandør

Foto: Montasje
Går for karbonnøytral datasentral

Storebrand Bank har valgt den ledende nordiske IT-leverandøren Tieto som leverandør av Software as a Service (SaaS) for sine kapitalmarkedstjenester.

- Valget av Tieto baserer seg på at vi trenger en proaktiv partner som kan respondere hurtig på våre behov og videreutvikle vår posisjon i markedet. Tietos single point of contact (SPOC) forenkler vår hverdag og sikrer at vi kan konsentrere oss mer om våre kunder, sier Glærum, Tradingansvarlig i Storebrand Bank.

Tietos tjeneste styres fra deres karbonnøytrale datasentral og skal drive Storebrand Banks softwareløsning for kapitalmarkedstjenester og tilhørende applikasjoner. Avtalen gjør at Storebrand Bank kan frigjøre interne ressurser, forenkle applikasjonsledelsen og redusere operasjonell risiko. Banken får også tilgang til Nordens ledende eksperter innen IT og kapitalmarkedet. Første steg for Tieto er å sørge for en sikker og god drift i Norge.

- Vi sikrer at sluttbrukerne til enhver tid benytter de siste softwareløsningene. Ved å benytte Tietos Securities as a Service, unngår Storebrand Bank utfordringer forbundet med oppgraderinger, vedlikehold av databaser og tilgang ettersom vi har ansvaret for alt dette, forteller Øyasæter, direktør i Capital markets & Life i Financial Services Tieto Norge.

Tietos løsninger for finansmarkedet inkluderer alt fra banktjenester, nettbanktjenester og kapitalmarkedsløsninger til utvikling, applikasjonsledelse og outsourcing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere