NA24.no

Storebrand ikke klok av skade

Sist oppdatert:
Sju år etter at Storebrand skilte ut skadeforsikringsdelen til If, prøver Idar Kreutzer på nytt.

I 1999 etablerte selskapet If Skadeforsikring fordi de ønsket å forsterke satsingen i finansmarkedet om langsiktig sparing og livsforsikring. Storebrands skadevirksomhet ble i 1999 skilt ut som If.

Senere ble If solgt til det finske finanskonsernet Sampo.

Men nå reetablerer de altså Storebrand som tilbyder av forsikringsprodukter i privatmarkedet. Selskapet har nemlig funnet ut at tre av fire nordmenn forbinder Storebrand med skadeforsikring, og de fristes av de store inntektene fra privatmarkedet.

Selskapet skal ledes av Gunnar Rogstad, som ledet Ifs nordiske privatmarkedssatsing i årene 2002 til 2005.

- Reetableringen av skadeforsikring er et svar på kundenes ønske om å få dekket sine samlede finansielle behov i Storebrand. Ved å starte opp ny, egen virksomhet kan vi bygge videre på vår posisjon og lange erfaring med skadeforsikring. Samtidig kan vi tilpasse satsingen mot ønsket del av skademarkedet og velge de løsninger som sikrer høy kundetilfredshet og lønnsomhet, kommenterer konsernsjef Idar Kreutzer i Storebrand.

Nye flytteregler gjør at norske skadeforsikringskunder ikke lenger må vente til forfall for å flytte sin skadeforsikring. Storebrand Skade vil være klart for å tilby kundene skadeforsikring innen utgangen av 2006.

Storebrand har et egenkapitalavkastningskrav på 15 prosent av konsernresultat etter skatt, og har tidligere kommunisert at dette målet skulle nås innen 2007. Reetablering av skadevirksomhet endrer ikke på denne målsettingen, ifølge selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere