*Nettavisen* Økonomi.

Storebrand overrasket markedet

Storebrand fikk et overskudd på 418 millioner kroner i fjerde kvartal - nesten 50 millioner kroner bedre enn året før.

15.02.06 13:30

Ifølge markedsaktører var det ventet et overskudd i Storebrand på 312 millioner kroner.

Livsforsikringsdelen av Storebrand står for den største delen av resultatet, og gikk med et overskudd på 364 millioner kroner. Det er også innen livsforsikring nesten hele resultatforbedringen kommer; i 2004 fikk virksomheten et overskudd på 311 millioner kroner.

- Vi har lagt bak oss et sterkt år. Konsernet viser klar resultatfremgang og det er betydelig kundevekst i samtlige virksomhetsområder, sier konsernsjef Idar Kreutzer i en pressemelding.

Sjekk utviklingen i Storebrand-kursen her

En mrd. i utbytte
I pressemeldingen fra Storebrand går det frem at styret ønsker å betale ut fire kroner i utbytte per aksje. Justert for Storebrands beholdning av egne aksjer, tilsvarer det en milliard kroner i utbytte.

Samtidig varsler selskapet at styret vil be generalforsamlingen om fullmakt til å kjøpe tilbake flere egne aksjer.

Stjeler storkunder
Storebrands livforsikringsvirksomhet kan vise til god kundevekst i 2005. I fjor forlot åtte kommuner konkurrenten KLP, og seks av disse endte hos Storebrand.

- Av åtte kommuner som flyttet fra KLP vant Storebrand seks, noe som representerte 1,2 milliarder kroner i pensjonsmidler og mer enn 75 prosent av flyttevolumet i kommunal sektor i 2005, heter det i meldingen fra Storebrand.

Storebrand peker også på at selskapet vant en stor kontrakt med ISS i 2005, hvor servicekonsernets 10.000 ansatte får sine pensjonsrettigheter registrert i Storebrand.

Storebrand peker også i meldingen på at avkastningen fra finansinvesteringene i livforsikringsselskapet har vist særdeles gode resultater det siste året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.