*Nettavisen* Økonomi.

Storebrand-salg og REC-avtale berget børsen

Oslo Børs endte med oppgang onsdag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 551,74 poeng, en oppgang på 0,15 prosent.

Onsdagens store vinner på Oslo Børs var REC Silicon som steg 14,40 prosent. Gjennom to datterselskaper har REC Silicon avtalt å samarbeide med kinesiske Shaanxi Non-Ferrous Tian Hong New Energy om en fabrikk i Yulin i provinsen Shaanxi.

Selskapet regner med å motta drøyt 1,2 milliarder kroner i forskuddsbetaling av den kinesiske partneren, heter det i en børsmelding.

Den desidert mest omsatte aksjen ble imidlertid Storebrand. Gjensidige kunngjorde onsdag at selskapet har solgt eller er enig om salg av over 90 millioner Storebrand-aksjer til en pris på 36 kroner stykket. Dette utgjør 20 prosent av aksjene, og etter salget eier Gjensidige ingenting av konkurrenten.

Gjensidige opplyste i fjor høst at selskapet ikke lenger så på eierskapet i konkurrenten som strategisk. Dermed ble det satt strek for alle spekulasjoner om oppkjøp eller sammenslåing, skriver E24. Gjensidige økte onsdag 2,18 prosent.

Av andre tungvektere på børsen steg Statoil (+0,10), DNB (+0,76), Yara International (+0,08) og Marine Harvest (+2,21), mens Seadrill (-0,61), Telenor (-1,79), Norsk Hydro (-0,98) og DNO International (-0,82) sank i verdi.

Prisen på nordsjøolje omsettes for 109,55 dollar fatet, mens prisen på amerikansk lettolje endte på 102,61 dollar fatet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag