NA24.no

Foto: Fotograf:Åserud, Lise (SCANPIX)

Storebrand-sjefen går av

Sist oppdatert:
Blir ny administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon.

Idar Kreutzer la nylig fram svært gode tall for Storebrand. Det var noe av det siste han gjør som konsernsjef i selskapet.

Mandag ble det klart at Kreutzer blir ny administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) fra 1. september i år. Han tar over etter Arne Hyttnes (61), som skal gå av med pensjon.

Ny konstituert konsernsjef i Storebrand er Odd Arild Grefstad, som vil overta 1. juni.

- Det er spesielt å slutte i Storebrand etter så mange år. Jeg har satt stor pris på godt samarbeid med dyktige kollegaer i selskapet, sier Kreutzer i en melding fra selskapet.

Idar Kreutzer kjenner godt til FNO, etter å ha vært styremedlem i Finansnæringens Hovedorganisasjon og FNO i mer enn elleve år.

Kreutzer har vært ansatt i Storebrand siden 1992. De siste tolv årene har han vært konsernsjef i selskapet.

-Rammebetingelsene for finansnæringen er i endring både nasjonalt og internasjonalt. FNO har en sentral rolle i disse prosessene, sier Idar Kreutzer i en pressemelding.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK!

Han gleder seg til å begynne i jobben.

- Finansnæringen er også en viktig vekstnæring med nærmere 50 000 ansatte. De fleste innbyggere og bedrifter i Norge har en relasjon til minst en av FNOs medlemsbedrifter, og det er viktig å skape en åpen og tillitsfull dialog mellom næringen og samfunnet, sier Kreutzer.

- Jeg ser fram til å jobbe sammen med dyktige medarbeidere og det brede og sterke mangfoldet av medlemsbedrifter i dette viktige arbeidet, legger han til.

FNO ble etablert 1. januar 2010 av Finansnæringens Hovedorganisasjon og Sparebankforeningen. FNO er en næringsorganisasjon som i praksis representerer hele finansnæringen i Norge. Organisasjonen har rundt 100 ansatte.

Storebrand faller med 3,44 prosent til 23,27 kroner på en svak Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere