NA24.no

Storfunn utenfor Brasil

Det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras har gjort to nye meget lovende funn av lettolje i Espirito Santo-bassenget nær Golfino-feltet.

De nye funnene vil ifølge Petrobras bety en dobling i reservene av lettolje i Espirito Santo-bassenget til totalt omkring 600 millioner fat oljeekvivalenter.

Det nye feltet som har blitt funnet omkring 12 kilometer nordøst for Golfinho-feltet, estimeres av Petrobras å innholde reserver på omkring 280 millioner fat. Foreløpige test data viser ifølge selskapet olje av primakvalitet.

Petrobras har boret ytterligere en avgrensningsbrønn nær Golfinho-feltet ventes å gi en reserveøkning for Golfinho på mellom 60 og 80 millioner fat. Golfinho-feltet er på sin side estimert å innholde 250 millioner fat før den siste brønnen ble boret.

Uttellingen for Petrobras i Espirito Santo-bassenget har vært meget god, og selskapet kan vise til funn av hydrokarboner i 15 av de 17 brønnene som hittil er boret i området. I tillegg til reservene av lettolje, skal det være store forekomster av tungolje i bassenget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere