Storinvestorer krever miljøsvar

En gruppe institusjonelle investorer som er god for 30 billioner dollar, har skrevet brev til 1933 av verdens største bedrifter.

01.02.06 09:23

(NA24): Det er det London-baserte prosjektet Carbon Disclosure Project (CDP) som har henvendt seg til bedriftene på vegne av noen av verdens største investorer.

- Det er både risikoer og muligheter knyttet til klimaendringene. Verdien av investeringene i selskaper verden over blir påvirket av miljøendringene, sier Paul Dickinson i CDP til nyhetsbyrået Reuters.

I brevet krever investorene svar på hva bedriftene gjør for å redusere utslippene av co2, og om de er forberedt på konsekvensene av klimaendringene.

- Dette dreier seg om institusjonelle investorer som ønsker å danne seg et bilde av profittmulighetene i selskaper ut fra deres energiforbruk og utslipp av karbondioksid, fortsetter Dickinson.

CDP tror selskaper som tar miljøproblemene på alvor, og som investerer i og forsker på fornybar energi, vil tjene på miljøbevisstheten. Energiselskapet BP Plc har for eksempel doblet sine investeringer i prosjekter knyttet til fornybar energi, og kommer til å bruke åtte milliarder dollar på å utnytte energi fra vind, sol og hydrogen de neste ti årene.

Det er fjerde år på rad CDP henvender seg til verdens største selskaper om miljøspørsmål. Listen over bedriftene som får brevet tilsendt, har steget med 500 fra i fjor.

Investorgruppen forvalter til sammen 30 billioner dollar (norsk regnemåte), opp 10 billioner fra i fjor.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.