*Nettavisen* Økonomi.

Storkjøp av Birdstep

IT-selskapet blar opp over 100 millioner kroner for svensk teknologi.

Birdstep kjøper det svenske teknologiselskapet ServiceFactory. Oppkjøpet øker kundebasen samtidig som Birdstep får kjerneserver kompetanse for mobile løsninger.

NA24 - din næringslivsavis

Birdstep vil i henhold til en avtale betale 12,5 millioner euro, tilsvarende 102,50 millioner kroner, i form av Birdstep-aksjer. Prisen per aksje er satt til 11,45 kroner og er snittprisen de siste 30 dagene.

I 2006 hadde ServiceFactory en omsetning på 2,8 millioner euro, mens det svenske IT-selskapet tjente 1,18 millioner euro i fjerde kvartal.

- Vi er veldig fornøyd med at ServiceFactory blir med på vår reise. Selskapet styrker Birdstep med kjerneserver kompetanse og gjør oss i stand til å øke farten til markedet på avanserte provisioning, prestasjonsledelse og tjeneste ledelse til våre kunder, sier konsernsjef Petri Markkanen i en pressemelding.

Det er POD Venture Partners, TeliaSonera, Brainheart Capital og en rekke nøkkelansatte ved ServiceFactory som eier selskapet før mandagens oppkjøp.

Birdstep-aksjen endte mandag på 12,30 kroner, en oppgang på 4,47 prosent, og det priser selskapet til 587 millioner kroner.

Tidligere turboinvestor Idar Vollvik er største aksjonær i Birdstep med rundt 11 prosent gjennom Vollvik Invest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.