NA24.no

Storkontrakt fra Hydro

Sist oppdatert:
Oljeselskapet har inngått en avtale som kan bli verdt en halv milliard kroner.

Hydro skal benytte seg av ankerhåndteringsfartøyet Bourbon Orca i tre år. Avtalen har en verdi på omkring 250 millioner kroner, men omfatter også tre ettårige opsjonsperioder. Totalverdien av kontrakten kan altså bli på rundt 500 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Ankerhåndteringsfartøyet til Bourbon Offshore Norway fortsetter i en oppgave fartøyet allerede utfører for Hydro og vil inngå i en pool av støttefartøyer som opererer fra Mongstad nord for Bergen, sammen med fartøyene Skandi Admiral og Bourbon Surf.

Mens Skandi Admiral i stor grad benyttes i nordområdene, er de to fartøyene fra Bourbon sentrale under Hydros operasjoner i Nordsjøen.

- Det moderne ankerhåndteringsfartøyet Bourbon Orca er av typen Ulstein AX104 og kjennetegnes av sin spesielle skrogform med omvendt baug, heter det i en pressemelding fra Hydro.

- Med sine gode egenskaper på områder som sikkerhet ved ankerhåndterings- og kranoperasjoner, sjødyktighet, slepeevne og energiforbruk vil fartøyet være et verdifullt bidrag til Hydros marine operasjoner fra Mongstadbase, heter det i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere