NA24.no

Storkontrakt til Acergy

Sist oppdatert:
Samarbeidet med Sapura gir ny uttelling

Samarbeidet mellom oljeservicekonsernene Acergy S.A. og malaysiske SapuraCrest Har innbrakt nok en ny storkontrakt. Det er oljeselskapet Apache Energy Ltd som nå har gitt en større kontrakt til olejservicesamarbeidet.

Kontrakten gjelder arbeider i forbindelse med utviklingen av Devil Creek-prosjektet utenfor Australia, og verdien på kontrakten er hele 170 millioner dollar, eller en knapp milliard kroner.

- Denne tildelingen representerer en viktig utvikling for vårt samarbeid og markerer betydningen av Sapura 3000s inntreden i det lovende australske markedet, sier konsernsjef Jean Cahuzac i Acergy i en kommentar.

SapuraAcergy skal transportere og installere omkring 91 kilometer med fast rørledning, samt forstå tilkobling til undervannsproduksjonsanlegget på Reindeer-feltet og ilandføring av rørledningen. Det skal også installeres en større topside-modul.

Arbeidene med kontrakten starter umiddelbart ved samarbeidets anlegg i Kuala Lumpur og Perth. Offshorearbeidene vil starte sent i 2010 og vil benytte løfte- og rørleggingsfartøyet Sapura 3000.

Acergy vil ikke bokføre kontrakten som en del av sin ordrebok eller inntekter, men vil derimot bli ført som inntekt fra tilknyttede selskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere