NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Storkontrakt til Grenland Group

Grenland Group har fått en stor flerårig kontrakt på Totals store Pazflor-felte utenfor Angola.

Grenland Group har inngått en intensjonsavtale med amerikanske FMC Technologies' datterselskap i Kongsberg om fabrikasjon, sammenstilling og testing av store undervannsstrukturer som vil inngå i FMC Technologies' leveranse til Totals Pazflor-prosjekt i blokk 17 utenfor Angola.

NA24 - din næringslivsavis

Kontraktsverdien for Grenland Group vil ligge i størrelsesorden 160 millioner kroner opplsyer Grrenland mandag morgen.

Flere år
Undervannsstrukturene som Grenland Group skal produsere og sammenstille under kontrakten, vil ha en totalvekt på rundt 1200 tonn.

Grenland Group skal bygge undervannsstrukturene ved sine verksteder i Grenland og i Tønsberg. Selve levering fordeles over flere år og skal etter planen begynne i 2009.

Meget tilfreds
Den nye kontrakten inngår i en rekke fabrikasjonskontrakter FMC Technologies har tildelt Grenland Group det siste året. Fra før skal Grenland være underleverandør på Woodsides Pluto-prosjekt som skal til Australia og StatoilHydros Ormen Lange, Gjøa, Vega og Troll O2 til norsk sektor.

- Vi er meget tilfreds med å kunne være en sentral leverandør til FMC Technologies, inklusiv det siste annonserte store utbyggingsprosjektet i Angola, sier konsernsjef Terje Uthus i Grenland Group.

I tillegg til Total E&P Angola, er Esso Exploration Angola (Block 17) Ltd., BP Exploration (Angola) Ltd., og StatoilHydro partnere på blokk 17. Pazflor-prosjektet består i utbygging av olje-og gassforekomster på vanndyp varierende fra 600 til 1200 meter. FMC Technologies' totale leveranse er tre systemer for gass-væskeseparasjon, første gang levert til Vest-Afrika, samt 49 undervannstrær og brønnhodesystemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere