NA24.no

Stormen på vei nordover

Sist oppdatert:
Folk langs kysten av Nordland og Troms kan ruste seg til en stormfull natt. I ettermiddag ble det målt bølgehøyder opp mot 30 meter på Haltenbanken utenfor Nordmøre og Trøndelag.

Send oss dine værbilder på mail: vaktsjef@nettavisen.no - Tar du MMS-foto? Skriv natips og send til 1984.

For ett år siden raste ekstremlavtrykket «Inga» over Vestlandet og etterlot seg skader for titalls millioner kroner. Nå pisker en ny januarstorm inn over kysten, foreløpig navnløs og ikke så kraftig, men likevel ikke til å spøke med, ifølge meteorologene.

- Særdeles kraftig
Bølgehøydene på opp mot 30 meter som er målt på Haltenbanken i dag forteller om styrken i lavtrykket.

- Vi snakker om et særdeles kraftig lavtrykk, sier vakthavende meteorolog Martni Grønnevet ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Onsdag ved 16-tiden lå stormsenteret på Haltenbanken utenfor Nordmøre og Trøndelag. Der ble det målt bølgehøyder i snitt på 19 meter og på det meste opp mot 30 meter.

Tøffe forhold på plattformene
Dette er kraftig kost, selv i Nordsjøen. En rigg hadde problemer med en av ankerkjettingene, melder Hovedredningssentralen, men ellers var det ikke meldt om spesielle problemer i ettermiddag.

Mannskapet på boreskipet Åsgard A var blant dem som fikk merke de høye bølgene og vind på opp i 91 knop i kastene.

- De har det røft, men forholdene tatt i betraktning så går det greit, sier operasjonssjef ved Åsgard, Svein Fredrik Fredriksen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

På vei nordover
Det blåste i ettermiddag liten til full storm fra kysten av Stadt og nordover til Lofoten. Fordi vindretningen er sørlig, gjør stormen mindre skade.

I natt vil stormsenteret gå i land ved Lofoten, ifølge Storm Weather Center.

Fra Nordland og nordover vil vinden komme fra vest. Det betyr kraftige vindkast og stormflo, sier Martin Grønnevet til TV 2 Nettavisen.

Han sier kombinasjonen av høy vannstand og sterk pålandsvind fort kan bli en utfordring.

Nærøysundbrua stengt
På Nærøysundbrua mellom Vikna og Nærøy blåste en lastebilhenger over ende i den sterke vinden, melder Nord-Trøndelag politidistrikt. Politiet fikk melding klokka 17.04. Brua er nå stengt.

Vogntog veltet i hage
I Stryn i Sogn og Fjordane mistet en sjåfør kontrollen over vogntoget i stormkastene. Kjøretøyet, som var fullastet med kjøttvarer, veltet i hagen til ekteparet Magne og Svanhild Sunde like ved rksvei 15. De våknet ved sju-tiden av dunder og brak.

- Jeg lå og hørte på radioen da jeg plutselig hørte et brak. Da jeg kom ut på terrassen, så jeg vogntoget i hagen, sier Svanhild Sunde fra Stryn til TV 2 Nettavisen. Ingen ble skadet.

Steinras sperret E134
Et stort steinras rammet E134 ved Stordalsvatn i Etne. Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt fikk melding om raset klokka 16.40. Klokka 18.00 ble veien delvis åpnet igjen. Ingen ble skadet i raset.

- Raset er stort, og det må brukes dynamitt for å få veien ryddet igjen, sier operasjonsleder Harald Aase til TV 2 Nettavisen.

Disse vegstrekningene er stengt på grunn av uvær:

Rv 51 Valdresflya

Rv 13 Vikafjellet

Rv 7 Hardangervidda

Se flere vegrapporter her. (Statens vegvesen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere