NA24.no

Stormet ambassadestrøk i Pakistan

Sist oppdatert:
Rundt 200 mennesker stormet tirsdag ambassadestrøket i Islamabad. Den norske og danske ambassaden er så langt ikke berørt.

- Fire busslaster med politifolk forlot området her for vel en halv time siden for å forsterke politistyrken ved enklaven, sier ambassadør Janis Bjørn Kanavin til TV 2 Nettavisen.

Den norske og den danske ambassaden ligger snaut to kilometer unna det inngjerdede området der flere ambassader ligger.

Demonstrantene forsøkte å bryte gjennom sperringene ved den egyptiske ambassaden.

Telenor
Mandag demonsterte flere tusen mennesker i Peshawar mot Danmark, Norge og trykkingen av Muhammed-karikaturene. Demonstrantene angrep en butikk som selger Telenor-produkter.

Mandag sa president Pervez Musharraf at Muhammed-karikaturene forente moderate og radikale muslimer.

- Også moderate muslimer er fryktelig såret over disse tegningene . Det skal vi ikke være i tvil om ett sekund, sier Kanavin.

Han understreker at det er en omfattende forståelse i Pakistan for at norske holdninger er andre enn det som kom fram under trykkingen av tegningene.

Vikarierende
Samtidig kan andre kan ha vikarierende motiver for å protestere mot danske og norske forretningsinteresser, mener ambassadøren.

-Dette skaper en ny arena der det å stå fram som islamsk beste vokter blir et politisk spill. Det kan være veldig mange vikarierende motiver ute og går, for eksempel konkurransevilkår. Vi føler at Norge er mål nummer to etter Danmark også her. Faktum er at Telenor er i søkelyset, sier Janis Bjørn Kanavin.

Politiet avfyrte tåregass mot demonstrantene, melder AP.

Stormingen skjedde etter at rundt 4000 mennesker demonstrerte mot Muhhamed-karikaturene i hovedstaden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere