NA24.no

Storrazzia mot bankkjempe

(EPA)
Sist oppdatert:
Tysk politi etterforsker flere av bankens ansatte.

Tysk politi- og påtalemyndighet gjennomførte en større razzia mot delstatsbanken Landesbank Baden-Württemberg mandag, melder tyske Handelsblatt.

Boligspekulasjon
Razziaen ble gjennomført i forbindelse med etterforskningen av syv nåværende og tidligere ansatte.

De er under etterforskning for utilbørlig godkjennelse av investeringer i amerikanske boligobligasjoner, såkalte subprimelån. I tillegg til razziaen mot hovedkontoret i Stuttgart, så skal 10 privatboliger også ha blitt gjennomsøkt for å sikre beviser i saken. Totalt skal 240 etterforskere og ansatte fra påtalemakten vært involvert i dagens razzia, melder Dow Jones Newswires.

Påtalemyndigheten i Baden-Württemberg opplyser i en pressemelding at etterforskningen mot de bankansatte skal ha pågått i ett års tid. Delstatsbanken holdt i forbindelse med utløsningen av boliglåns- og finanskrisen i 2008 på å gå over ende etter å ha tatt tap på 2,1 milliarder euro, vel 17,5 milliarder kroner.

Krisehjelp
- Fra og med slutten av 2006 har de mistenkte personene i Landebank Baden-Württemberg feilaktig godkjent, eller ikke forsøkt å forhindre, investeringer for tresifrede millionbeløp i euro i høyrisikable finansielle transaksjoner, selv om det amerikanske markedet for boligobligasjoner var i ferd med å kollapse og investeringer i den type verdipapirer innebar en risiko, som ikke var mulig å beregne, skriver påtalemyndigheten i pressemelding, ifølge Handelsblatt og Børsen.dk.

Delstaten Baden-Württemberg, som eier banken, måtte i april i år gå inn med 5 milliarder euro i frisk kapital som følge av de enorme tapene.

Banken som har over 13.000 ansatte er blant de fem største i Tyskland og den største banken i den sydvestlige delen av Tyskland. Den hadde en forvaltnignskapital på 450 milliarder euro ved inngangen til 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere