*Nettavisen* Økonomi.

Større trekk i oljelagrene

Nivået på bensinlagrene ligger under hva som er normalt.

20.05.09 16:42

Statistikken fra de amerikanske myndighetene viser et større trekk av både råoljelagrene og bensinlagrene enn hva markedet forventet.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Tallene viser at råoljelagrene falt med 2,1 millioner fat til 368,5 millioner fat i forrige uke. Det er fortsatt godt over hva som er normalt for denne tiden av året. Bensinlagrene falt med 4,3 millioner fat dermed er det mindre besin på lagrene enn hva som er normalt for sesongen. Destillatlagrene viser en økning på 0,6 millioner fat og ligger øvre intervall av hva som er normalt.

Raffinerienes kapasitetsutnyttelse lå 81,8 prosent i forrige uke, og det er en bedring fra uken i forveien da kapasitetsutnyttelse lå på 80,4 prosent.

Analytikerne ventet ifølge Platts at råoljelagrene ville falle med 1,5 millioner fat og at bensinlagrene ville vise en nedgang til 1,7 millioner fat. Destillatlagrene var ventet å stige 1,3 million fat, skriver Marketwatch. Raffinerienes kapasitetsutnyttelse var ventet å stige til 83,7 prosent.

Oljeprisen stiger etter at lagerrapporten ble lagt frem. Fra før har rakettutskyting fra Iran og angrep på oljerørledninger i Nigeria bidratt til en sterkere pris.

Kontrakten på nordsjøolje med levering i juli stiger til 60,50 dollar per fat, mens den amerikanske referanseoljen WTI løftes til 61,73 dollar per fat.

Følg oljeprisen her.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.