NA24.no

Storsvindlerens luksus selges

- Et kanonkjøp, sier megleren.

Stein Baggers gedigne luksusyacht er til salgs. Til en svært god pris, ifølge båtmegleren.

NA24 - din næringslivsavis

- For en person som vil kjøpe en båt av denne størrelsen, er dette et kanonkjøp, sier Stewart Moeliker-Twigg i Tempo Bådsalg i København, til NA24.

Norskfødte Stein Bagger ble pågrepet i Los Angeles etter å ha lagt på rømmen fra Dubai da selskapet IT-Factory, og den største svindelsaken i Danmarks historie var et faktum.

Nå skal salget av båten bidra til at gigantgjelden som Bagger har etterlatt seg reduseres noe.

- Flere interessenter
- Det blir nok ikke like enkelt å få solgt båten som det hadde vært i fjor, men vi har allerede en interessent fra Danmark og en fra Russland. I tillegg regner vi med at det vil være interesse i Norge, sier Moeliker-Twigg som bekrefter overfor NA24 at det er Baggers båt som nå skal selges.

Det er slett ikke en liten båt Stein Bagger skaffet seg som sjef for IT Factory. Yachten «Anette» er en Fairline Squadron på hele 78 fot, som er forsynt med to Catepillar-motorer på 1572 hestekrefter.

Ifølge Moeliker-Twigg er denne versjonen den flotteste og mest utstyrte 78 foteren som britiske Fairline har bygget. Båten ble levert i august i fjor, og er nesten ikke brukt. Prisforlangende er solide 16,95 millioner danske kroner, rundt 19,5 millioner norske kroner. Men dette er vel å merke uten moms.

(Saken fortsetter under bildet.)

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Flytende luksus
«Anette» har tre doble lugarer og er utstyrt med kontor. Båten ankom nylig Ishøj Havn etter å ha ligget i Middelhavet.

Ifølge Ekstra Bladet har båten en dekksflate på hele 200 kvadratmeter fordelt over tre dekk. I tillegg er det dype skinnsofaer og hele fem kjøleskap om bord.

Men det er ikke bare de tidligere verdiene til Bagger som nå må selge unna verdier. Styreleder Asger Jensby må selge sitt gigantiske hus utenfor Kongsvinger med et solid tap.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere