NA24.no

Foto: Håkon Høgetveit (NA24)

Stort DN-tap

Sist oppdatert:
Norges største næringslivsavis tapte 11 millioner kroner i løpet av årets tre første måneder.

NHST Media Group, som eier Dagens Næringsliv, tapte penger i første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Omsetningen falt til 247,7 millioner kroner fra 264,8 millioner samme periode i fjor, samtidig som kostnadene økte med ni millioner. Det førte til at et driftsunderskudd på 2,4 millioner i fjor ble forverret til 29,2 millioner i år.

Underskudd i DN
- Generelt er resultatet sterkt påvirket av den endrede konjunktursituasjonen både globalt og i Norge i løpet av det siste året. Inntektsnedgangen skyldes i stor grad vedvarende redusert annonsemarked i Norge og internasjonalt i løpet av kvartalet, skriver NHST i kvartalsrapporten.

Restruktureringskostnader på 12 millioner i Dagens Næringsliv og oppstartskostnader på 6,4 millioner i Recharge er også med på å forverre tallene.

- I sum ventes omstillingstiltakene å ha en resultateffekt på over 80 millioner kroner, med full effekt fra andre kvartal 2009, skriver konsernet i rapporten.

Flaggskipet i konsernet, avisen Dagens Næringsliv, måtte tåle et driftsunderskudd på 10,8 millioner i kvartalet, mens man i fjor hadde et overskudd på 10,8 millioner. Grunnen til dette er blant annet en omsetningssvikt på 14 prosent.

Bedring på nett
Også andre deler av NHST-konsernet sliter i motbakke rent finansielt. DN Nye Medier, som utgir DN.no, hadde et driftsresultat på -1,4 millioner kroner. Det er omtrent en halv million bedre enn i fjor. Trafikkveksten har vært god for DN.no, men også her er man rammet av et svakt stillingsannonsemarked.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Innenfor forretningsområdet Global var driftsunderskuddet på 11,8 millioner kroner, mot et underskudd på 3,1 millioner i fjor.

- Omsetningsnedgangen skyldes svikt i annonseinntektene, særlig for IntraFish, samt noe stagnerende opplagsvekst, skriver NHST.

Området som klarte seg best var Nautisk Forlag, som leverte et driftsoverskudd på 2,6 millioner kroner.

- De vanskelige makroøkonomiske forholdene fortsetter å påvirke NHST Media Group. Konsernet har iverksatt en rekke tiltak for å tilpasse driften til en krevende markedssituasjon og vurderer løpende om det er behov for ytterligere tiltak. De sterke markedsposisjonene både i Norge og internasjonalt er opprettholdt og gir grunnlag for fremtidig utvikling, skriver konsernet om fremtidsutsiktene.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere