NA24.no

Stort fall i oljelagrene

Sist oppdatert:
Olje- og bensinlagrene falt markant i forrige uke.

Råoljelagrene falt overraskende med 4,7 millioner fat til 370,6 millioner fat i forrige uke. Det er fortsatt godt over hva som er normalt for denne tiden av året. Bensinlagrene falt med 4,1 millioner fat, mens destillatlagrene viser en økning på 1 millioner fat.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

For destillatlagrene ligger lagernivåene over det som er normalt for sesongen, mens bensinlagrene ligger på hva som er normalt for årstiden.

Det viser den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene.

Raffinerienes kapasitetsutnyttelse lå i forrige uke på 80,4 prosent.

Tidligere i uken forventet analytikerne ifølge Platts at råoljelagrene ville stige med 1,4 millioner fat og at destillatlagrene ville vokse med 1 million fat, skriver Marketwatch. Bensinlagrene var ventet å vise en vekst på 0,4 millioner fat.

Tirsdag kom American Petroleum Institute med sin ukentlige rapport, og den viste et uventet fall på 1,3 millioner fat for råoljelagrene.

I forkant av oljelagerrapporten lå kontraktene på nordsjøolje med levering i juni og vaket rundt 58 dollar per fat. Kontraktene på den amerikanske lettoljen lå da rundt 59 dollar per fat.

Følg oljeprisen her:

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere