NA24.no

Stort, flott og svindyrt

Sist oppdatert:
Prislapper på mellom tre og ti millioner skremmer ikke båtfolket. Kjøperne strømmer til båtmessen i Oslo for å se på luksusyachtene.

Det er høyt trykk i båtmarkedet, og mange besøkende på «Sjøen for alle» har pengene klare.

Administrerende direktør Benny Martinsson i svenske NordWest er godt fornøyd om dagen. Han stiller ut flaggskipet NorWest 420, og kjøperne står i kø.

- Det er en fantastisk situasjon for produsentene og forhandlerne. Vi selger alt vi lager, og har ventelister på båter som koster tre til fem millioner kroner, sier Martinsson til TV 2 Nettavisen.

Fartsvidundere
Windy stiller ut modellen 52 Xanthos, med en pris på 8,8 millioner kroner. Prisen kan avskrekke de fleste, men med på kjøpet får du 2 x 800 hestekrefter og en fart på 40 knop.

Tyskeren Bavaria stiller ut en 38 fots fartsmaskin. Bennetau viser en knallrød retropreget 12 meter som er proppfull av høyteknologisk utstyr. Det stilles ut mange store åpne båter med doble påhengsmotorerer, som gir eventyrlig fart og sikkert også dertil bensinforbruk.

Svindyrt
Som en kuriositet kan det nevnes at en flybillett mellom Bergen og Bodø koster mellom 6.000 til 7.000 kroner. Kjører du ferietur samme strekningen med egen 40 fots båt med 600 hester på samme turen bør du regne omtrent 30.000 kroner i dieselkostnader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere