NA24.no

KONTRAKTEN GLAPP: Aker Solutions, selskapet i Kjell Inge Røkkes Aker-gruppen, taper en solid sum.
KONTRAKTEN GLAPP: Aker Solutions, selskapet i Kjell Inge Røkkes Aker-gruppen, taper en solid sum. Foto: Stian Lysberg Solum (SCANPIX)

Stortap for Røkke etter kontraktoppsigelse

Sist oppdatert:
Det franske oljeselskapet Total har kansellert kontrakten om leie av spesialskipet Skandi Aker.

Kanselleringen betyr rundt 900 millioner kroner i tapte inntekter for Aker Solutions, selskapet i Kjell Inge Røkkes Aker-gruppen.

Brønnintervensjonsskipet, som ble satt i drift utenfor Angola i september i fjor, eies av underselskapet Aker Oilfield Services.

Den toårige kontrakten som ble inngått med Total, hadde en totalverdi på rundt 1,5 milliarder kroner, opplyser Aker Solutions i en pressemelding.

Skipet var leid inn av Total Angola, men ble i slutten av mars i år tatt ut av drift for vedlikehold og reparasjoner. Kapasitetsutnyttelsen har derfor vært helt nede i 37 prosent så langt i år som følge av dette.

I september i år blir Aker Oilfield Services en del av oljeinvesteringsselskapet Akastor. Det vil være Akastor som dermed tar de økonomiske konsekvensene av kontraktsoppsigelsen på sin kappe.

I pressemeldingen fra Aker Solutions heter det at selskapet vil komme med mer informasjon i forbindelse med den neste kvartalspresentasjonen 17. juli.

Kontraktsavbruddet førte til at Aker Solutions-aksjen falt med 5,51 prosent på Oslo Børs etter endt handel onsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere