NA24.no

Stortap for storbank

Sist oppdatert:
Milliardsmell for europeisk bankkoloss.

Den sveitsiske storbanken UBS har fått den største subprime-smellen av de europeiske bankene.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag la konsernet frem tallene fra fjerde kvartal som viste et tap på 13,7 milliarder dollar, eller om lag 75,3 milliarder kroner. I samme periode året før hadde banken et resultat på 3,41 milliarder sveitserfranc.

Samtidig varsler bankens ledelse at de forventer et trøblete 2008.

Banken har også levert sitt første tap for hele året siden banken ble etebalert I en megafusjon mellom Swiss Bank Corp. og Union Bank of Switzerland i 1997.

- UBS forventer at 2008 blir nok et vanskelig år, sier banken i en pressemelding.

USB sitter fortsatt på 27,59 milliarder dollar i eksponeringer knyttet til subprime-lån, ned fra 38,77 milliarder dollar i september i fjor.

Den sveitsiske bankens utlånstap har svekket konsernets finansielle stabilitet og tvunget banken til å hente inn 13 milliarder sveitserfranc i frisk kapital fra fond i Singapore og Midtøsten. Så langt har banken foretatt nedskrivninger på 18,4 milliarder dollar.

Aksjen i UBS har i år falt med 22 prosent, og en rekke av bankens toppledere har fått avskjed som en følge av tapene, inkludert toppsjef Peter Wuffli og sjef for investeringbanken Huw Jenkins og finansdirektør Clive Standish.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere