NA24.no

(Scanpix)

Stortap for Volvo

Den svenske lastebilprodusenten Volvo gikk på en sikkelig smell i andre kvartal.

Lastebilprodusenten Volvo gikk på en smell i andre kvartal. Selskapets resultat etter finansposter endte med et underskudd på 7,7 milliarder svenske kroner, mot et overskudd på 7,48 milliarder svenske kroner samme kvartal året før.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Dagens Industri var det forventet et underskudd på 5,2 milliarder kroner, ifølge estimatkonsensus som er beregnet av SME Direkt.

I resultatet inngår en ekstraordinær kostnad på 870 millioner kroner, som knyttes til oppgjøret mellom Mack Trucks og den amerikanske fagforeningen UAW, melder Dagens Industris nettsider. Det er også tatt med en kostnad på 600 millioner svenske kroner knyttet til nedbemanninger.

Justert for disse to postene ble resultatet før skatt hele 54 prosent dårligere enn forventet.

Driftsresultatet endte med et underskudd på 6,88 milliarder kroner, mot et overskudd på 7,1 milliarder kroner samme periode i fjor. 1,7 milliarder var negativt som følge av negative valutaeffekter.

Nettoomsetningen har også fått seg en trøkk. Selskapet solgte for til sammen 53,9 milliarder svenske kroner. En kraftig tilbakegang fra samme periode i fjor da inntektene beløp seg til 80,3 milliarder kroner. Det melder Dagens Industri tirsdag morgen.

Prognosene for2009 er heller ikke oppløftene. For Europas del forventes det at lastebilmarkedet vil halveres i 2009 i forhold til i 2008, som var på 319.000 lastebilder. Det totale lastebilmarkedet i USA er forventet å falle med 40 til 40 prosent fra 185.000 biler i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere