*Nettavisen* Økonomi.

Stortap i Stangeland-selskap

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Bergen Group Shipbuilding taper 200 millioner kroner etter kostnadssprekk.

30.10.12 10:03

«Som følge av justerte prosjektprognoser og kostnadsoverskridelser, antas Bergen Group Shipbuilding å få et driftsunderskudd (EBITDA) på rundt NOK 200 millioner i 3. kvartal 2012», skriver selskapet i en børsmelding.

Tidligere president i Redningsselskapet, Magnus Stangeland, og hans familie eier 25 prosent av selskapet.

Årsaken til problemene er ulike prosjekter ved Bergen Group Fosen.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Brudd på lånebetingerlser
Resultatet for 3. kvartal vil mest sannsynlig medføre et brudd på lånebetingelsene i eksisterende obligasjonslån til Bergen Group ASA. Det er i den forbindelse opprettet dialog med Norsk Tillitsmann som administrerer obligasjonslånet, opplyses det.

Bergen Group har ifølge meldingen gjennomført ulike operasjonelle og strukturelle tiltak de siste månedene for å gjenvinne kontroll på de to pågående prosjektene ved verftet på Fosen.

- I august forsterket vi ledelsen i skipsbyggingsdivisjonen og tidlig i september fikk vi ny daglig leder på plass ved Bergen Group Fosen. Verftet har også fått på plass en ny ledergruppe, og ny ledelse har gjennomført en omorganisering av sentrale lederposisjoner i både prosjekt og produksjon. Tiltakene har allerede gitt positive operasjonelle resultater, men samtidig er det kartlagt behov for å øke prosjektprognosene vesentlig. Den økte ressursbruken i disse prosjektene vil bli belastet resultatet for 3. kvartal, sier konsernsjef Terje Arnesen i en kommentar.

Selger selskap
Bergen Group har Inngått avtale om å selge kranprodusenten Bergen Group Dreggen AS til et datterselskap av det østerrikske Palfinger AG. Palfinger AG er notert på Wien-børsen.

«Transaksjonen vil generere en estimert positiv kontanteffekt for Bergen Group i størrelsesorden 100 millioner kroner. Transaksjonen er betinget av vanlige oppgjørsforbehold, inkludert godkjennelse fra konkurransemyndighetene i Norge,og forventes å være sluttført innen utgangen av november», heter det i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.