NA24.no

Stortap på mat

Ica en katastrofe i Norge.

Resultatene til den svenske Ica-kjeden tynges av en meget svak utvikling i det norske datterselskapet. Den svenske dagligvarekjeden varsler nå store endringer i sin organisasjon.

NA24 - din næringslivsavis

Omsetningen i Ica Norge økte med 6,2 prosent, mens driftsresultatet falt til minus 109 millioner svenske kroner i tredje kvartal. Dette er dramatisk forskjellig fra pluss 120 millioner kroner i samme kvartal i fjor. I en melding skriver Ica-ledelsen at driftsresultatet har blitt rammet av innføringen av en ny prisposisjonering. Dette innebærer lavere priser i kjendens butikker. I tillegg til dette er det fortsatt mye svinn i den norske forretningsdelen, heter det i meldingen.

Gjør store endringer
Icas eiere er ikke fornøyd med utviklingen, og nå varsler det store endringer i organisasjonen.

Ica innfører en mer desentralisert organisasjon. Dermed får den norske delen mer kontroll over driften

- For å kunne møte forholdene på de ulike markedene gjelder det å skape forutsetninger for å tilpasse butikkene og sortimentet for å tilpasse kundenes ulike behov i Sverige, Norge og de baltiske landene, skriver konsernsjef Kenneth Bengtsson i Ica AB i en pressemelding.

I forbindelse med organisasjonsendringen går viseadm. direktør Anders Nyberg fra Ica. I tillegg har den svenske sjefen, Peder Larsson, valgt å trekke seg. Ingrid Jonasson Blank blir ny viseadm. direktør i Ica Sverige.

Omsetningen opp
For hele Ica-kjeden ble det en omsetningsøkning på 10 prosent til 22,768 milliarder svenske kroner i tredje kvartal. Samtidig dro den svake norske delen ned driftsresultatet til 633 milioner svenske kroner.

I samme kvartal i fjor var driftsresultatet på 736 millioner svenske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere