NA24.no

Et salg av Kværener til utlandet må godkjennes av de folkevalgte, påpeker Øyvind Korsberg (Frp).
Et salg av Kværener til utlandet må godkjennes av de folkevalgte, påpeker Øyvind Korsberg (Frp). (Nordlys)

Stortinget kan stanse Kværner-salg

Sist oppdatert:
Både Frp og Aps næringspolitiske talspersoner er skeptiske til å selge Kværner ut av Norge og mener et salg krever godkjenning fra Stortinget.

Kværner kunngjorde onsdag at selskapet har startet en prosess der en mulig utgang kan bli at selskapet selges til for eksempel Kina.

Et salg må imidlertid godkjennes av de folkevalgte, påpeker Øyvind Korsberg (Frp) og Else-May Botten (Ap) i Stortingets næringskomité overfor Dagens Næringsliv (DN).

Frp støttet den rødgrønne regjeringens omstridte beslutning i 2007 om å bla opp 5 milliarder kroner for å beholde Aker Kværner på norske hender og etablere et felles eierskap til de to industrigigantene Aker Solutions og Kværner. Avtalen med blant andre Aker-eier Kjell Inge Røkke innebærer at endringer i eierstrukturen må godkjennes av morselskapet Aker Kværner Holding, og dermed av staten. Korsberg og Botten vil imidlertid ikke overlate beslutningen til regjeringen.

– Det høres for meg naturlig ut at en sak som dette må forankres i Stortinget, sier Korsberg.

Botten påpeker at avtalen om et felles eierskap i Kværner gjelder inntil begge parter blir enige om noe annet.

– Men siden eierskapet er forankret i Stortinget, må endringer, slik jeg ser det, også behandles i Stortinget, sier hun.Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere