*Nettavisen* Økonomi.

Stortinget oppussing - ti ganger dyrere enn å bygge nytt

Både Halvorsens Conditori og stortingsrepresentantene har måttet flytte ut av de tradisjonsrike lokalene i Prinsens gate 26 i Oslo når Stortinget rehabiliterer naboeiendommen på Wessels plass. Foto: (Stortinget)

Stortinget betaler 200.000 kroner kvadraten når de pusser opp kontorbygget i Prinsens gate 26. Det er ti ganger dyrere enn å bygge nytt, skriver Finansavisen.

01.12.15 09:48

Både Halvorsens Conditori og stortingsrepresentantene har måttet flytte ut av de tradisjonsrike lokalene i Prinsens gate 26 i Oslo når Stortinget rehabiliterer naboeiendommen på den andre siden av Wessels plass.

Når alle kommer tilbake i 2018 kan de glede seg over å holde til i Norges desidert dyreste næringseiendom, skriver Finansavisen mandag.

Oppussingen av den 7.000 kvadratmeter store bygningen skal nå koste hele 1,45 milliarder kroner inkludert post- og varemottak under bakken. Prisen tilsvarer over 200.000 kroner pr. kvadratmeter, mens oppføring av splitter nye kontorbygg fra bunnen normalt koster 20.000 kroner meteren, ifølge Finansavisen.

De høye kostnadene har sammenheng med at fasaden både er svak og verneverdig samtidig som alt innvendig må ut slik at innmaten blir splitter ny

– Grunnen til at prisen blir så høy er at mye av Stortingets bygningsmasse ligger på alunskifer som ekspanderer når det kommer i kontakt med luft. Det har medført store setningsskader og man har måttet grave to etasjer ned i bakken for å få ut dette, sier direktør Ida Børresen på Stortinget til Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.