NA24.no

Stortinget returnerte Telenor-dokumenter

Venstres Abid Raja (til høyre) er kritisk til at flertallet i kontrollkomiteen, med Martin Kolberg (Ap) i spissen, valgte å returnere en rekke dokumenter til næringsdepartementet.
Venstres Abid Raja (til høyre) er kritisk til at flertallet i kontrollkomiteen, med Martin Kolberg (Ap) i spissen, valgte å returnere en rekke dokumenter til næringsdepartementet. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Stortingets kontrollkomité har returnert 1.500 sider med Telenor-dokumenter til Næringsdepartementet før noen fikk lest dem. – Jeg er meget kritisk, sier Abid Raja (V),

Dokumentene inneholder all korrespondanse mellom Næringsdepartementet og Telenor i Vimpelcom-saken, og ble bestilt inn i forbindelse med Vimpelcom-høringen i Stortinget, som nå er utsatt, skriver Dagens Næringsliv og Aftenposten.

Flere av medlemmene i kontroll- og konstitusjonskomiteen ønsket ikke at dokumentene skulle returneres, men beslutningen ble trumfet gjennom av Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet.

– Dette ble sendt tilbake mot min stemme, og jeg er meget kritisk til at komiteen endte med å returnere dem. Stortinget skal gjennomføre høringen med Telenor og da trenger vi tilgang til disse dokumentene. Det ville ikke vært noe problem å låse det ned her på Stortinget, og vi i komiteen kunne brukt tid på å gjennomgå materialet, sier Venstres representant i komiteen Abid Raja til Dagens Næringsliv.

Komitéleder Martin Kolberg bedyrer at det ikke var press utenfra som fikk Stortinget til å returnere dokumentene.

– Bakgrunnen for å sende dokumentene tilbake er at saken er stilt i bero i et halvt år. Da ville ikke jeg og flertallet i komiteen at dokumentene skulle ligge her i hele den perioden, sier Martin Kolberg til Dagens Næringsliv.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere