*Nettavisen* Økonomi.

Stortinget tause om helslakt

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

Ledelsen på Stortinget avstår fra å si noe om hva de vil ta tak i.

Onsdag ble den store «Innbyggerundersøkelsen 2013» lansert.

Det er en av de største brukerundersøkelsene av forvaltningen i Norge - og nedslående lesing for våre 169 folkevalgte på Stortinget - slått av både NAV, Skatteetaten og Statens vegvesen.

Undersøkelsen viser at tilliten til politikere sentralt og lokalt er relativ lav. Spesielt er det deres manglende evne til å lytte og løse problemer, som drar ned.

Her kan du selv lese: «Innbyggerundesøkelsen 2013 - hva mener innbyggerne?»

- Ingen kommentar
Dette tegnet på mistillit er det ingen i Stortingets ledelse som vil svare på.

Nettavisen har vært i kontakt med Stortingets direktør, Ida Børresen, som henviser til stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap).

- Jeg vil ikke kommentere dette, sier Andersen til Nettavisen.

Det er uklart hvilke begrunnelse Andersen har for ikke å ville kommentere en såpass alvorlig sak.

Penger - hjelper ikke
Et annet nedslående funn, er at jo mer penger Stortinget satser i en sektor, jo verre medfart får tjenesten fra innbyggerne. De er godt fornøyd med bibliotekene, men slakter NAV og Statens Vegvesen.

Undersøkelsen fokuserer på innbyggernes syn på de største offentlige tjenestene, velferdsstaen, demokrati og å bo i ulike deler av Norge.

Les Stavrums blogg: - Får verre slakt enn NAV

Politiker trakk frem NAV - unnlot å nevne politikere
Politikerne selv omtaler heller andre funn fra undersøkelsen.

Frp-leder Siv Jensen fokuserte på all misnøyen folk har med NAV, da hun nevnte undersøkelsen i en duell med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) tidligere onsdag.

Og statsministeren blinket ut positive funn, da han nevnte undersøkelsen under stemmerettsmarkeringen på Stortinget tirsdag.

Undersøkelsens målgruppe er den norske befolkningen fra 18 år eller eldre. 30.000 tilfeldig utvalgte nordmenn trukket fra folkeregisteret fikk tilsendt spørreskjema. Datainnsamlingen er gjennomført med postalt spørreskjema med mulighet for å svare elektronisk på internett. Feltarbeidet ble utført i perioden fra september 2012 – april 2013.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag