NA24.no

SITTER I STYRET: Telenor er nest største aksjonær i VimpelCom, og Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas sitter i VimpelComs styre.
SITTER I STYRET: Telenor er nest største aksjonær i VimpelCom, og Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas sitter i VimpelComs styre. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Stortingspolitikere krever åpenhet om VimpelCom

Sist oppdatert:
Ber Telenor legge fram dokumentasjon som viser at VimpelCom ikke har gjort seg skyldig i korrupsjon i Usbekistan.

Næringskomiteens leder Geir Pollestad (Sp) sier til Klassekampen at han tror saken kan ende opp hos Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

– Jeg skal være forsiktig med å trekke absolutte konklusjoner, men i denne saken er det noe som lukter, sier han.

Frps Øyvind Korsberg mener Telenor må dokumentere at de har sitt på det rene.

Martin Kolberg (Ap), leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, sier til Dagens Næringsliv at komiteen har besluttet å sende et brev til næringsminister Monica Mæland (H) for å be om en redegjørelse.

Næringsministeren har allerede kalt Telenors styreleder Svein Aaser inn på teppet for å orientere om VimpelComs aktiviteter i Usbekistan. Møtet finner sted onsdag.

Telenor er nest største aksjonær i VimpelCom, og Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas sitter i VimpelComs styre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere